VELIKI STRAH U ITALIJI POSLE OBJAVLJIVANJA NOVIH PODATAKA: Ovo ne miriše na dobro!
Porast slučajeva, Foto: EPA/MARKO DJOKOVIC, Ilustracija

STRAHOVANJE OD KORONE

VELIKI STRAH U ITALIJI POSLE OBJAVLJIVANJA NOVIH PODATAKA: Ovo ne miriše na dobro!

Kovid-19 teško je pogodio Evropu, balkanske zemlje pogođene su talasom zaraze

Objavljeno:

U Evropskoj uniji (EU) najviše zabrinjavaju epidemiološki podaci u Španiji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Francuskoj sa po više stotina ili preko hiljadu novih slučajeva kovida-19 dnevno, a Italija strahuje od novog talasa zaraze, navodi italijanska štampa.

U Nemačkoj, gde je u jednom danu registrovano 955 novih slučajeva pozitivnih na kovid-19, turisti koji se vraćaju u tu zemlju posle boravka u inostranstvu moći će besplatno da se testiraju, prenosi list La Stampa.

U Italiji je situacija stabilna u odnosu na prethodnu sedmicu, međutim asimptomatski slučajevi neznatno su povećani, ali bolnice nisu više preopterećene i ocenjuje se da bi mogle da izdrže "drugi talas" zaraze.

Iz Ministarstva zdravlja Italije navode da u mnogim regionima ima nekoliko žarišta nakon dolaska ljudi iz inostranstva i da je to očekivano s obzirom na to da se virus kovid-19 veoma brzo širi u različitim zemljama sveta.

Kovid-19 teško je pogodio Evropu, balkanske zemlje pogođene su talasom zaraze, a stotine migranata pristiže sa područja koje se smatraju rizičnim zbog virusa, piše Korijere dela sera.

Prema podacima iz zemalja EU, od početka krize sa virusom kovid-19 najviše slučajeva zabeleženo je u Španiji - više od 335.000, zatim u Velikoj Britaniji oko 303.000, Italiji preko 247.000, Nemačkoj više od 210.000 i u Francuskoj oko 187.000.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.