JAKO LOŠE VESTI STIŽU IZ LONDONA posle veoma detaljnog istraživanja KORONE
Lekari, Foto: EPA/ ALEJANDRO GARCIA, Ilustracija

ZASTRAŠUJUĆE

JAKO LOŠE VESTI STIŽU IZ LONDONA posle veoma detaljnog istraživanja KORONE

Zdravstveni radnici sa adekvatnim rukavicama i maskama i dalje imaju 3,4 četiri puta veći rizik od zaražavanja u poređenju sa opštom populacijom

Objavljeno:

Nošenje lične zaštitne opreme prilikom lečenja pacijenata obolelih od Kovida 19 nije dovoljno da potpuno eliminiše pretnju virusa korona za zdravstvene radnike na prvoj liniji fronta, navodi se u novoj studiji Kraljevskog koledža u Londonu.

Zdravstveni radnici sa adekvatnim rukavicama i maskama i dalje imaju 3-4 puta veći rizik od zaražavanja u poređenju sa opštom populacijom, ocenjuju istraživači, prenosi CNN.

Nešto preko 20 odsto zdravstvenih radnika na prvoj liniji fronta prijavilo je najmanje jedan simptom povezan sa infekcijom SARS-CoV-2 u poređenju sa 14,4 odsto opšte populacije, navode oni.

Istraživači su koristili aplikaciju za praćenje sistema Kovid kako bi proučili podatke za više od dva miliona ljudi, uključujući skoro 100.000 zdravstvenih radnika u SAD i Ujedinjenom Kraljevstvu od 23. marta do 23. aprila.

Utvrdili su više od 2.700 slučajeva korona virusa na 100.000 zdravstvenih radnika u poređenju sa samo 240 slučajeva na 100.000 građana među opštom populacijom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.