ANA BRNABIĆ O NALED-U: Pouzdan partner, pokrenuli smo mnote teške reforme zajedno
Ana Brnabić, Foto: Printskrin

zadovoljna

ANA BRNABIĆ O NALED-U: Pouzdan partner, pokrenuli smo mnote teške reforme zajedno

Naglasila je da veliki broj ovih reformi, mnogi rezultati rada Vlade i mnogi postignuti uspesi ne bi bili mogući da NALED nije bio uz Vladu Srbije

Objavljeno:

Premijerka Ana Brnabić kaže da je Vlada Srbije zajedno sa NALED-om pokrenula mnoge teške reforme i poručila da je NALED pouzdan, siguran i trajan partner Vlade.

Brnabić je u video poruci na svečanom zatvaranju 14. godišnje Skupštine NALED-a, koja je održana onlajn pod sloganom "Zajedno činimo razliku", zahvalila NALED-u na još jednoj godišnjoj skupštini i na svemu šsto su zajedno sa Vladom uradili u protekle četiri godine.

"Zajedno smo pokrenuli mnoge reforme, teške reforme, mnoge od tih reformi još traju i biće potrebno vreme da se privedu kraju i da se završe kao što to obično biva sa ozbljnim reformama", kaže Brnabić.

Zahvalila je NALED-u na zajedničkom radu u oblasti promocije Srbije, unapređenju poslovanja u Srbiji, poziciji Srbije na Duing binzis listi Svetske banke i uvođenju elektronske uprave u Srbiji.

"Zajedno smo pomogli građanima Srbije i privredi da se snađe kroz lavirinte državne uprave i administracije i da država zaista krene da postaje pravi servis građnima i privredi, umesto toga da su građani i provreda kuriri svojoj državi", napomenula je Brnabić.

Ona je zahvalila i na svemu što je zajednički urađeno da se ojača pozicija mladih u Srbiji kroz reformu zapošljavanja i kroz olakšavanje počinjanja poslovanja kroz projekat "Startuj legalno".

"Hvala za sve ono što smo uradili u reformi katastra koja je jedna od najduže očekivanih i najklompleksnijih reformi, upisu prava svojine i nepokretnosti, reformi sezonskog zapošljavanja i mnogo drugih stvari na kojima smo radili prethodne četiri godine", kaže predsednica Vlade Srbije.

Naglasila je da veliki broj ovih reformi, mnogi rezultati rada Vlade i mnogi postignuti uspesi ne bi bili mogući da NALED nije bio uz Vladu Srbije.

"Drago mi je što smo kao odgovorna vlada sa našim partnerima iz NALED-a u oblastima u kojima smo zajedno radili trasirali put za sledeću vladu. Završili smo i usvojen je akcioni plan za dalju implementaciju elektronske uprave, radimo dalje na implementaciji akcionog plana borbe protiv sive ekonomije koja jeste jedna od oblasti u kojoj smo možda i najviše radili", rekla je Brnabić i poželela NALED-u sve najbolje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.