LOŠE VESTI! U ustanovama i domovima 345 pozitivnih
Dom za stare / Ilustarcija, Foto: profimedia

KORONA NE JENJAVA

LOŠE VESTI! U ustanovama i domovima 345 pozitivnih

Virus je prisutan i u Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu, u Domu za smeštaj starih u Smederevu i u Brusu u Domskom odeljenju pri Centru za socijalni

Objavljeno:

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih korona virus je potvrđen kod 244 korisnika i 101 zaposlenih.

Kako navodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijanla pitanja, virus je prisutan u gerontološkim centrima u Mataruškoj Banji, ''Srem'' u Rumi, na Voždovcu, Bežanijskoj kosi, Mladenovcu, Knjaževcu, Subotici, Nišu i u dva novosadska u Futogu i na Limanu.

Virus je prisutan i u Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu, u Domu za smeštaj starih u Smederevu i u Brusu u Domskom odeljenju pri Centru za socijalni. Prema navodima Ministarstva virus je prisutan u službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, u Domu za smeštaj starih Surdulica; Domu za stare i penzionere u Kuli, Domu za mentalno ometene u Tutinu.

Domu za smeštaj odraslih Kulina, kao i u centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Šapcu, Leskovcu, Žablju i Titelu, Sečnju, Pančevu. Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu u Chuprij, u Novom Sadu i Beogradu.

Virus je prisutan i u beogradskom Centru za socijalni rad u odeljenjima na Zvezdari, Mladenovcu, Lazaravecu, na Ccukarici, u Sigurnoj kući pri Centru za socijalni rad ''Solidarnost'' Pančevo.

Virus je evidentiran i u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Terza Eta'' u Priboju, u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Trem'', Donji Dušnik, opština Gadžin Han, ''Dom Topalović'' Kladovo, ''Adam plus'', Kovačica, ''Dom Zlatno srce'' Umka.

Na spisku je i Ustanova za smeštaj i negu starih ''Nacionalni dom'' u Vladimirovcu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Bonaca'' Beograd, ''Rea Martia'' Zemun polje, ''Konak'' Sremska Kamenica. Ministarstvo je saopštilo da je virus prisutan u Ustanovi za decu i mlade ''Šabac'', u Domu za ometena u mentalnom razvoju ''Srce u jabuci'', Jabuka Pančevo, Ustanovi za odrasle i starije ''Gvozden Jovančićević'' Veliki Popovac.

Isti problem, kako navode, prisutan je i u beogradskoj Agenciji za pružanje usluge pomoć u kući NANA S.V. kao i u Udruženju ''Caritas Šabac'', Šabac.

Do sada su izlečena 644 korisnika ustanova socijalne zaštite i 247 zaposlenih, naveli su u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.