DO POLA MILIONA ĆETE PLATITI ODMAH AKO SE NE DRŽITE PROPISANIH MERA: Isplivale cifre kazni za nenošenje maski
Kazne za nepoštovanje mera, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIĆ

naplata nepoštovanja mera

DO POLA MILIONA ĆETE PLATITI ODMAH AKO SE NE DRŽITE PROPISANIH MERA: Isplivale cifre kazni za nenošenje maski

- Kazne za kršenje ovih mera za fizička lica su od 50 do 150 hiljada dinara, a za privredne subjekte, koji ne primenjuju propisane mere Vlade Srbije, do 500.000 dinara - rekao je Gojković na pres konferenciji u Palati Srbije

Objavljeno:

Kazne za kršenje ovih mera za fizička lica su od 50 do 150 hiljada dinara, a za privredne subjekte, koji ne primenjuju propisane mere Vlade Srbije, do 500.000 dinara

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da je u poslednje vreme podneto više desetina prekršajnih prijava zbog nenošenja maski i kršenja mere samoizolacije.

Gojković je rekao da su sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja i komunalne inspekcije, koje su u nadležnosti lokalnih samouprava, pojačale aktivnosti na terenu i da će tako biti i u narednom periodu.

- Kazne za kršenje ovih mera za fizička lica su od 50 do 150 hiljada dinara, a za privredne subjekte, koji ne primenjuju propisane mere Vlade Srbije, do 500.000 dinara - rekao je Gojković na pres konferenciji u Palati Srbije na pitanje da li se kontrolišu osobe koje su u samoizolaciji i da li će biti pooštrene kazne za kršenje te mere.

V.d.direktora Instituta ''Batut'' Verica Jovanović rekla je da nema preciznog podatka o broju osoba u samoizolaciji, odnosno, o onima koji su bili u kontaktu sa obolelima od virusa Kovid-19 i dodala da se pretpostavlja da ih je više hiljada.

- Pojedini kontakti nisu registrovani, ali svi instituti i zavodi za javno zdravlje rade na tome, a sada su u proces praćenja i ispitivanja kontakata uključeni i lekari koji rade u kovid ambulantama - rekla je Jovanović.

Naglasila je da svi koji su bili u kontaktu sa obolelima od virusa Kovid-19 treba da ostanu kod kuće, nose ličnu zaštitnu opremu i prate simptome.

- Ukoliko se znakovi bolesti ne pojave posle 14 dana, mogu smatrati da se nisu zarazili - rekla je Jovanović.

Apelovala je na sve koji su na kućnom lečenju da ne izlaze i da izbegavaju kontakte sa drugima sve dok ne budu negativni na testu jer su, kako kaže, oni glavni prenosnici bolesti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.