Mihajlović: Tri milijarde evra u KOMUNALNU infrastrukturu u 70 mesta
Ministarka Zorana Mihajlović, Foto: Stefan Kojić

skupo

Mihajlović: Tri milijarde evra u KOMUNALNU infrastrukturu u 70 mesta

Ministarka je rekla da se radi na svim gradilištima, od brze pruge Beograd-Budimpešta, do gradilišta 250 kilometara novih auto-puteva

Objavljeno:

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će u 70 gradaova i opština širom Srbije u komunalnu infrastrukturu biti uloženo više od tri milijarde evra.

Mihajlović je rekla da će u celoj Srbiji biti uloženo blizu 2,5 milijardi evra kroz projekte u komunalnoj infrastrukturi, kao i skoro 900 miliona evra kroz projekte koji se realizuju sa različitim međunarodnim partnerima.

"U 2021. godini biće uloženo gotovo 900 miliona evra u komunalnu infrastrukturu u Beogradu, Batajnici i još nekoliko gradova, iz projekata sa KfW bankom i kineskim partnerima, sa kojima radimo prečistač u Beogradu. Vrednost investicije u sistem za prečišćavanje otpadnih voda koji gradimo sa kineskim partnerima procenjuje se na oko 470 miliona evra, a sa evropskim partnerima realizovaćemo sličan projekat u Batajnici, rekla je Mihajlović za TV Prvu.

Komunalna infrastruktura uslov je opstanka i razvoja i da se u toj oblasti realizuju investicije kakvih nije bilo prethodnih 40 ili 50 godina.

"Krećemo sa još jednim novim programom, u 70 gradova i opština, koji će imati potpuno uređenu kanalizacionu mrežu, i sve drugo što je potrebno, od fabrika voda do postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. U taj projekat biće uloženo blizu 2,5 milijardi evra, rekla je Mihajlović.

Ministarka je rekla da se radi na svim gradilištima, od brze pruge Beograd-Budimpešta, do gradilišta 250 kilometara novih auto-puteva.

"Svuda se radi, na nekim gradilištima i u tri smene, i ponosna sam na svakog građevinara koji radi. Nemamo trenutno zaraženih ni izolovanih radnika, a kao Ministarstvo smo ponudili podršku 24 sata svim izvođačima, da gradilišta nastave da rade, jer ćemo se tako lakše izboriti sa ekonomskom krizom koja postoji u celom svetu, pa i kod nas, ponovila je Mihajlović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/TV PRVA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.