Oglasila se Pošta Srbije: Nije tačno da je zbog krađe paketa Aliexpress povećao cenu slanja robe
Pošta Srbije / Ilustracija, Foto: Beta/Vuk Branković

SVE OBJASNILI

Oglasila se Pošta Srbije: Nije tačno da je zbog krađe paketa Aliexpress povećao cenu slanja robe

Organizacija potrošača Efektiva objavila je da su joj se građani požalili da su cene pošiljki sa sajtova poput Aliekspresa iz Kine znatno poskupele zbog toga što paketi nestaju u Srbiji

Objavljeno:

Pošta Srbije demantovala je danas navode da pošiljke naručene preko interneta nestaju u Srbiji.

Organizacija potrošača Efektiva objavila je da su joj se građani požalili da su cene pošiljki sa sajtova poput Aliekspresa iz Kine znatno poskupele zbog toga što paketi nestaju u Srbiji.

Pošta Srbije u saopštenju je istakla da se sve pošiljke, pa i one generisane internet trgovinom, prerađuju, distribuiraju i uručuju u skladu sa Zakonom o poštanskim uslugama, propisanim procedurama i rokovima dostave, po prispeću u Poštu Srbije i završenih carinskih postupaka.

Pošta je najavila i da će iskoristiti pravnu zaštitu protiv netačnih i uvredljivih objava organizacije Efektiva i "potonjih tendencioznih napisa i objava u pojedinim medijima".

Kako navode u ovom državnom preduzeću, ponovnim uspostavljanjem međunarodnog saobraćaja značajno su ubrzani i normalizovani tokovi transporta međunarodnih pošiljki, za razliku od vremena na početku pandemije, kada je transport bio u prekidu. Podsetimo, Efektiva je navela da je iznos poštarine za robu koja se naplaćuje preko Aliekspresa drastično povećan zbog navodnih masovnih krađa pošiljki malih vrednosti na putu ka kupcu u Srbiji, zbog čega su kineski prodavci ustanovili da im se više ne isplati da srpskim kupcima jeftino šalju robu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.