Hiljade Srba svaki dan jede ovu hranu, a opasnija je od fast fuda!
Foto: Reuter

niko je ne kontroliše!

Hiljade Srba svaki dan jede ovu hranu, a opasnija je od fast fuda!

Veterinarska inspekcija upućuje na poljoprivrednu, oni na sanitarnu, a sanitarna na veterinarsku, tako da nezadovoljne mušterije mogu da se vrte u krug do mile volje
Objavljeno:

Gotova, pečena i pohovana hrana koja se već godinama prodaje u supermaketima i u specifičnim ugostiteljskim objektima u našoj zemlji, a kojih je u poslednje vreme sve više - ne podležu nikakvoj kontroli.

Inspekcije koja se inače bave proverom namirnica tvrde da nadzor gotovih, termički obrađenih jela nije u njihovoj nadležnosti, već odgovornost prebacuju na nekog drugog.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Da niko ne kontroliše kuvana i pečena jela koja se prodaju u velikim marketima su potvrdili i u Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije (NOPS), koji godinama upozoravaju na ovaj problem. - Nažalost nema nikakve provere bezbednosti, a kamoli kvaliteta ovih namirnici - objasnio nam je Goran Papović, predsednik NOPS.

foto: Reuter

- Zato su prodavcima širom otvorena vrata za zloupotrebu pri distribuiranju gotovih, toplih jela. Mušterijama apsolutno niko ne garantuje niti vrstu sirovina od kojih su pripremljeni ovi obroci, niti da li se na adekvatan način čuvaju - kaže on.

Tako se ispostavlja da baš niko ne vodi računa o građanima, odnosno da niko ne prati kakvog je kvaliteta kuvana hrana koja se prodaje u sve brojnijim supermarketima. Takođe se niko ne bavi pitanjem skladištenja i čuvanja ovih namirnica.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.