IMAMO ŽARIŠTA U 2 STARAČKA DOMA! Korona je opet ušla u gerontološke centre
Ministar za rad Zoran Đorđević, Foto: Beta/Miloš Miškov

OBAVEŠTENJE

IMAMO ŽARIŠTA U 2 STARAČKA DOMA! Korona je opet ušla u gerontološke centre

Prema rečima ministra Đorđevića, zaraženi u Gerontološkom centru u Subotici bili su u izdvojenom objektu,

Objavljeno:

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević izjavio je danas da su u dva doma za stare u Srbiji manja žarišta virusa korona, ali da situacija nije alarmantna i da je reagovano na vreme

Naveo je da je u privatnom domu za stara lica u Gadžinom Hanu zaraženo 19 osoba, dok je u Gerontološkom centru u Subotici virus potvrđen kod 12 osoba.

"To nije alarmantno, ali samo prisustvo virusa signalizira da budemo u pripravnosti i da analiziramo kako je virus ušao u domove", rekao je Đorđević.

On je rekao da je klinička slika zaraženih dobra i da nemaju teže simptome bolesti, te da očekuje da će sledeće sedmice biti otpušteni sa bolničkog lečenja.ma reč

Prema rečima ministra Đorđevića, zaraženi u Gerontološkom centru u Subotici bili su u izdvojenom objektu, tako da ostali korisnici nisu bili ugroženi.

"Nije poznato kako je virus ušao s obzirom da su u domovima zabranjene posete , jedina mogućnost je da preko zaposlenih. Zato insistiramo da se instrukcije koje smo dali u potpunosti poštuju, jer tamo gde su primenjivane nije bilo problema", rekao je Đorđević.

"U sladu sa epidemiolškim instrukcijama novi korisnici domova moraju da imaju pi-si-ar test koji nije stariji od 72 sata, ali pošto testovi nisu potpuno pouzdani, propisano je da po prijemu u dom moraju da budu u izolaciji 14 dana", izjavio je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.