SRBI MASOVNO PRODAJU SVOJE MOTORE! Ova beba je razlog, KAPA DOLE OVIM MOMCIMA (FOTO)
Sofija Markuljević, Foto: Printscreen/Twitter

e svaka čast!

SRBI MASOVNO PRODAJU SVOJE MOTORE! Ova beba je razlog, KAPA DOLE OVIM MOMCIMA (FOTO)

Još jedna u nizu humanitarnih akcija za pomoć Sofiji Markuljević

Objavljeno:

Cela Srbija ustala je kako bi pomogla maloj Sofiji Markuljević, koja boluje od teške bolesti SMA, tip 1 da ode na lečenje u inostranstvo. Nove humanitarne akcije nižu se iz dana dan, ali celokupna suma još uvek nije sakupljena.

Pozivu u pomoć priključio se i izvesni Nemanja Ugrešić, koji je svojom objavom na Tviteru privukao dosta pažnje.

Naime, u svom postu je objasnio da želi da proda motor kako bi novac od prodaje donirao za lečenje bebe Sofije.

Jawa za Sofiju. Nisam stigao da je prodam za malog Dusana. Ajmo ponovo. Prodajem Jawu 350 sa predjenih 1660km i sav...

Posted by Nemanja Ugresic on Понедељак, 20. јул 2020.

Istog dana kada je Nemanja Ugrešić na Fejsbuku objavio da prodaje svoj Java motocikl i ceo novac daje za pomoć da mala Sofija Markuljević ozdravi, javio se prvi kupac. Uplatio je novac za Sofiju i motora se - odrekao! Potom je drugi kupac otkupio isti motocikl i novac takođe uplatio - za ozdravljenje male Sofije.

Kako ni jedno dobro delo ne može da prođe neopaženo, na Nemanju su se ugledali i drugi vlasnici motora, a među prvima je bio Rasko Tomašević.

Svi oni koji su ovu objavu pročitali, podržali su Raska i uputili mu reči hvale, a pozitivni komentari neprestano su se nizali.

Tako je jedna korisnica ove društvene mreže napisala:

Među komentarima se našao i ovaj:

Samo nekoliko sati nakon Raskove objave, još jedan mladić je odlučio da se odrekne svog motora u cilju prikupljanja novca za Sofijino lečenje.

ZA NAŠU DECU. NA NAŠ NAČIN!!! S'NAMA BOG!!! UPLATA DIREKTNO NA SOFIJIN RAČUN. NE NA MOJ!!! OD MENE SE DOBIJA MOTOR SA...

Posted by Nenad Milosavljević on Среда, 22. јул 2020.

Podsećanja radi, Sofija Markuljević, boluje od spinalne mišićne atrofije tip I. Deca sa ovom dijagnozom žive najviše dve godine, a bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih fukcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Jedina šansa za malu Sofiju je hitno lečenje u inostranstvu, koje je izuzetno skupo. Roditelji se nadaju da će, uz pomoć svih ljudi dobre volje i velikog srca, uspeti da prikupe novčana sredstva za lečenje, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja u inostranstvu, kao i za neophodnu medicinsku opremu kako bi Sofija dobila šansu da se izbori sa ovom teškom bolešću.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.