Bolnica u Pančevu rentira mrtvačnicu: Naplaćuju iznošenje pokojnika iz sobe 2130 dinara?!
Foto: Nebojša Mandić, Petar Lazović

Grobari - majstori zanata svog

Bolnica u Pančevu rentira mrtvačnicu: Naplaćuju iznošenje pokojnika iz sobe 2130 dinara?!

Prema rečima dr Nebojše Tasića, direktora bolnice u Pančevu, raspisan je javni tender i posle dva neuspela pokušaja, sklopljen je ugovor o zakupu sa preduzećem "Konkordija" na period od pet godina
Objavljeno: 07:38h

Put pokojnika preminulog u Pančevačkoj bolnici, od bolničke sobe do mrtvačnice, dug tri sprata ili nekoliko desetina metara, košta 2.130 dinara?! Ako se tome doda kupanje, oblačenje, dvodnevni boravak u hladnjači, prenos u pogrebno vozilo cena je 11.630 dinara.

Od pre mesec dana, posao "zbrinjavanja" pokojnika u ovoj bolnici dobilo je Pogrebno preduzeće "Konkordija", koje je, prema tvrdnjama rukovodstava, imalo najpovoljniju ponudu na javnom tenderu za zakup prostora i obavljanja ovog posla.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da niko ne uslovljava rodbinu i da oni mogu sami da angažuju pogrebnike. Našoj redakciji se javio čitalac koji je bio šokiran videvši račun, koji mu je uručen kada je došao da preuzme telo majke koja je umrla u bolnici. Jedna od stavki bila je prenos pokojnika sa odeljenja u mrtvačnicu koja je u okviru bolnice, a tela se prevoze kolicima i liftom... Posebno ga je revoltirala cena za oblačenje pokojnika od neverovatnih 3.980 dinara, dok kupanje košta 2.398 dinara.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.