ŠTA JE TAČAN UZROK SMRTI PORODILJE IZ NIŠA? Telo su odmah poslali OBDUKCIJU, sad su se oglasili iz KLINIČKOG CENTRA
KC NIŠ, Foto: Beta / Saša Đorđević

tuga

ŠTA JE TAČAN UZROK SMRTI PORODILJE IZ NIŠA? Telo su odmah poslali OBDUKCIJU, sad su se oglasili iz KLINIČKOG CENTRA

Ona se KC Niš lečila pod sumnjom na infekciju kovid 19, a njeno stanje se značajno pogoršalo zbog čega je priključena na mehaničku ventilaciju

Objavljeno:

Jutros u 8:55 pored višenedeljne borbe, trudnice A.P. (27) iz Doljevca izgubila je bitku za život.

Ona se KC Niš lečila pod sumnjom na infekciju kovid 19, a njeno stanje se značajno pogoršalo zbog čega je priključena na mehaničku ventilaciju.

Od tada su ona i njena beba bile pod 24-časvonim nadzorom lekara, ginekologa, anesteziologa i pulmogloga. Plod je bio vitalan, ali zbog pogorštanja vitalnog stanja konzilijum je doneo odluku da se žena porodi carskim rezom u 31. nedelji trudnoće. Nažalost, došlo je do srčanog zastoja i beba je nakon sat vremena preminula.

- Trudnica je potom vraćena u Jedinicu intenzivne nege na mehaničku ventilaciju. Međutim, bolest je dobila i sistemski karakter sa popuštanjem više organa i pored svih napora ona je u 8:55 preminula – rekao je direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković i tom prilikom u ime Kliničkog cenra izrazio iskreno žaljenje i saučešće porodici preminule porodilje.

On je dodao, s obzirom na to, da je veliko interesovanje javnosti, kod porodilje nije potvrđen pozitivn nalaz na kovid-19, a KC Niš je pokrenuo standardnu procedure za ovakve procese te će komisija sastavljena od lekara Medicinskog fakulteta izvšiti unutrašnnji stručni nalog, a telo je poslato na obdukciju kako bi se i potencijalno utvrdio tačan uzrok smri.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.