NA INFEKTIVNU SVAKOG DANA STIŽE 200 OBOLELIH OD KORONE! Dr Stevanović o 3 kategorije pacijenata
Goran Stevanović o situaciji na Infektivnoj klinici, Foto: RTV Pink printscreen

klinička slika pacijenata

NA INFEKTIVNU SVAKOG DANA STIŽE 200 OBOLELIH OD KORONE! Dr Stevanović o 3 kategorije pacijenata

Stevanović je kazao da je tokom vikenda većina pacijenata primljena u kovid bolnice na teritoriji Beograda zahvaljujući tome što su se u kovid sistem uključili Institut za reumatologiju, Institut za medicinu rada i Klinika za dermatovenerologiju KCS.

Objavljeno:

Više od 200 pacijenata sa simptomima virusa korona dnevno se pregleda u prijemno-trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS, a trećina njih zahteva bolničko lečenje, izjavio je danas direktor te bolnice Goran Stevanović.

On je rekao da je broj pregleda i hospitalizacija na tom nivou već nekoliko dana i da je i dalje najviše pacijenata sa upalama pluća koji zahtevaju bolničko lečenje. ''Trećina pacijenata koji dođu na preglede zahteva hospitalizaciju, druga trećina se upućuje na kućno lečenje uz lekarski nadzor, a jedna trećina je sa lakom kliničkom slikom'', rekao je Stevanović posle sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica. Stevanović je kazao da je tokom vikenda većina pacijenata primljena u kovid bolnice na teritoriji Beograda zahvaljujući tome što su se u kovid sistem uključili Institut za reumatologiju, Institut za medicinu rada i Klinika za dermatovenerologiju KCS.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.