GLASNO JE JAUKAO, VIDEO SAM SAMO ĆEBENCE I BEBU! Ovako je pronađeno odbačeno novorođenče
Foto: printscreen

bebu našao mačvanin

GLASNO JE JAUKAO, VIDEO SAM SAMO ĆEBENCE I BEBU! Ovako je pronađeno odbačeno novorođenče

Dečak je ostavljen tek sat, dva nakon rođenja, prenet je u bolnicu zdrav je i stabilan

Objavljeno:

Zaposleni u Domu zdravlja u Bogatiću juče su zbrinuli ostavljeno novorođenče. Pronašao ga je meštanin sela Klenja. Dečak je dobro i smešten je u lozničku bolnicu.

Nešto posle pet sati čuo se zvuk automobila koji se zaustavio na kratko. Zabrinut Dragan je izašao da proveri poljoprivredne mašine ispred dvorišta i čuo plač.

- Kako sam prilazio sve je veći jauk bio, video sam to ćebence i video bebu. Bio sam u šoku, jer ja sam odgajen u patrijarhalnoj porodici, otac sam troje dece. Beba je bila ostavljena na ulici, nisam mogao da verujem da je to dete, da to može da se desi - ispričao je Dragan Teodorović iz Klenja.

Ne budeći ukućane pozvao je policiju, umotao bebu u ćebence i odneo u Dom zdravlja u Bogatiću.

- Videli smo da je pupak sveže odsečen na nekih 30 centimetara, obradili smo ga, kanovali, zbrinuli bebu, obrisali, pošto imamo set za porođaj - kaže Slađana Drmanović, medicinska sestra iz Doma zdravlja u Bogatiću.

Onda su, kaže, pozvali kolegu vozača i obavestili kolege u porodilištu u Loznici gde je beba prebačena.

- Prvi put sam za moje 22 godine rada ovako nešto doživela malo i tužno i setno, ali sa lepim krajem, zato što je beba dobro - rekla je Drmanovićeva.

Dečaku ostavljenom tek sat, dva nakon rođenja na kraj sela, u Mačvi priželjkuju zdravlje i sreću, i da rode u njihov kraj sleću što više, ali na prave adrese. Kako je ova beba ostala bez adrese istražuje se.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.