KOLIKO I DA LI U SRBIJI IMA MIGRANATA KOJI SU POZITIVNI NA KORONU: Evo koja je procedura u tom slučaju
migrandi u Srbiji usred korone, Foto: Instagram/Printscreen/moj_beo_grad

čak 27 njih

KOLIKO I DA LI U SRBIJI IMA MIGRANATA KOJI SU POZITIVNI NA KORONU: Evo koja je procedura u tom slučaju

Svaki sumnjiv slučaj u izbegličkim centrima testira se u nadležnoj medicinskoj ustanovi

Objavljeno:

Poznato je da je poslednjih nedelja korona uhvatila zalet u Srbiji, da je ušla u sve slojeve društva i sve starosne kategorije, pa stručnjaci situaciju opisuju kao ozbiljnu. S tim u vezi, postavlja se i pitanje izbeglica u našoj zemlji - odnosno, kakva je epidemiološka slika u toj populaciji?

Ukratko, u Srbiji trenutno radi 16 prihvatnih centara i centara za azil, što je za četiri manje nego tokom vanrednog stanja. Sada je manji i broj migranata koji se nalaze u našoj zemlji, pa je u centrima smešteno 4.492 ljudi. Najviše ih je iz Avganistana, 41 odsto ukupnog broja, kao i iz Sirije, Bangladeša, Pakistana i Irana, a nijedan nije zaražen virusom korona.

- Komesarijat za izbeglice i migracije je pre nekoliko nedelja u centre ponovo počeo da vraća režim pojačane higijene i drugih preporučenih mera epidemiološke zaštite - rekli su u Komesarijatu za izbeglice.

Testirano 27 sumnjivih

Tokom vanrednog stanja testirano je 27 sumnjivih na virus korona i svi su bili negativni, kažu u Komesarijatu, dodajući da čine sve da zaraza ne uđe u centre. Svaki sumnjiv slučaj testira se u nadležnoj medicinskoj ustanovi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.