KORONA SE I DALJE ŠIRI GERONTOLOŠKIM CENTRIMA: 39 novih slučajeva zaraze Covidom-19
Gerontološki centar, Foto: Google street view

CRNI DANI

KORONA SE I DALJE ŠIRI GERONTOLOŠKIM CENTRIMA: 39 novih slučajeva zaraze Covidom-19

Infiricanih ima širom Srbije

Objavljeno:

Po novim, najsvežijim podacima, u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite u Srbiji, koronavirusom je inficirano sedam korisnika - jedan manje nego u petak i 32 zaposlena - jedan više nego prethodnog dana.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, od početka epidemije izlečena su 642 korisnika i 230 zaposlenih u tim ustanovama.

Virus je i dalje u gerontološkim centrima u Kragujevcu, Obrenovcu, Mataruškoj Banji, domu "Srem" u Rumi i u domu "Bežanijska kosa" Gerontološkog centra Beograd.

Koronavirus
Koronavirus foto: EPA/NAKHON PATHOM HOSPITAL

Inficiranih ima i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" u Kragujevcu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru kao i u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu.

Prisustvo virusa potvrdjeno je i u službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu - odeljenjima Čukarica, Lazarevac, Zvezdara, Vračar i Barajevo, organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. "Dečje srce" u Beogradu kao i u Domu za smeštaj odraslih i starijih "Olga" u beogradskom naselju Kotež.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.