6 vrsta BG stanodavaca od kojih bi trebalo da bežite što dalje! (GIF)
Foto: Giphy

Podstanarska je muka pregolema

6 vrsta BG stanodavaca od kojih bi trebalo da bežite što dalje! (GIF)

Napravili smo listu vrsta gazdi (stanodavaca) koji se mogu sresti u Srbiji i od koje podstanari treba da beže glavom bez obzira
Objavljeno:

Stanodavci u Srbiji, pogotovo u Beogradu, su gotovo uvek noćna mora za podstanare i jako je teško sarađivati s njima. Zato je dobar gazda veoma retka "divljač" u Beogradu i stanari veoma često znaju da "puste korene" u ovakvim nekretninama. To znači da stanari u takvim stanovima ostanu i više od 10 godina. Takvu odabranu grupu vlasnika nekretnina je veoma teško naći i kod njih se uglavnom dolazi po preporuci, a ne preko oglasa.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Zato su i ovi drugi, pokvareni, odvratni, zli... mnogo brojniji, jer gledaju da na svaki način isisaju i poslednji dinar od stanara, koristeći pritom samo njima znane metode.

Depozit se naravno podrazumeva, a na kraju se po pravilu ne vraća, postepeno povećavanje kirije i ustanovljenje granice finansijske izdržljivosti mučenika koji stanuju u tom objektu, traže maksimalno poštovanje svih rokova dok oni ne poštuju ni jedan, a neprijavljivanje mučenika koji tu stanuju nadležnim službama i neplaćanje poreza na tu privrednu branšu se naravno - podrazumeva.

Zato smo napravili kratku listu vrsta gazdi (stanodavaca) koji se mogu sresti u Srbiji i od koje treba bežati glavom bez obzira. Ukoliko i vi imate neke slične primere vrsti ove socijalne podgrupe, slobodno nas možete dopuniti, tako što ćete nam ih opisati u komentarima.

Vaćaroš

foto: Giphy

On spada u vrstu stanodavaca koji vas ubeđuju da je nameštaj nov, iako je star barem dvadeset godina, da je sve okrečeno pre dva meseca, iako je i slepcu jasno da rupa koju pokušava da uvali molersku četku nije videla barem pet godina, da ima sve što treba stanovanje, a nema veš mašinu, curi bojler i ne radi vodokotlić.

Uredno ulazi u stan kada niste u njemu i uzima vašu hranu iz frižidera, koristi vaš parfem i ubeđuje vas da i on ima isti takav, a na dan plaćanja kirije upada u stan kao specijalna jedinica policija, u cik zore i traži deo mesečne životne rentarine.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.