Jezive pretnje srpskim novinarima: Treba vas streljati kao strane agente! (FOTO)
Foto: Printskrin: Krik.rs

krik na udaru

Jezive pretnje srpskim novinarima: Treba vas streljati kao strane agente! (FOTO)

Dve osobe su na socijalnim mrežama uputile pretnje novinarima Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK, nakon nedavnih istraživanja imovine državnih funkcionera
Objavljeno: 11:32h

Novinari su uspeli da utvrde identitet jedne osobe koja im je pretila i podatke o njoj poslali su tužilaštvu. Druga se krije iza Tviter naloga pod imenom Petar Pan.

Do pretnji je došlo nakon višemesečne kampanje koja se vodi protiv redakcije KRIK-a, tokom koje je urednik Stevan Dojčinović u tabloidu „Informer“ i drugim medijima bliskim vlasti označen kao „mafijaš“, „špijun“, „medijski terorista“, „sadomazohista“ i „zla osoba“.

Glavni urednik „Pečata“ Milorad Vučelić izjavio je da je urednik KRIK-a „strani okupatorski plaćenik“ koji pokušava da izazove rat na Balkanu.

Novinarska udruženja osudila su tabloidne kampanje i Vučelićevu izjavu rekavši da je njome ugrozio Dojčinovićevu bezbednost.

Osim tabloida i predstavnici vlasti su novinare KRIK-a javno targetirali kao špijune. Tako je poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović rekao da je Dojčinović „Sorošev agent“. Iste optužbe izneo je i na svom nalogu svom Tviter nalogu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.