KRIZNI ŠTAB JE DONEO NOVU ODLUKU: Proglašena vanredna situacija i u Aleksandrovcu
Krizni štab je najpre doneo u ponedeljak set novih mera, Foto: Printscreen/RTS

U ALEKSANDROVCU VANREDNA SITUACIJA

KRIZNI ŠTAB JE DONEO NOVU ODLUKU: Proglašena vanredna situacija i u Aleksandrovcu

Posle naglog skoka obolelih Krizni štab u Župi zasedao večaras i doneo odluku

Objavljeno:

Vanredna situacija proglašena je večeras i u Aleksandrovcu, potvrđeno je “Novostima” u kriznom štabu u ovoj opštini. Mirko Mihajlović, predsednik opštine Aleksandrovac navodi da odluka stupa na snagu od sutra u 7 sati. Od početka epidemije, KOVID-19 registrovan je kod 74 osobe iz ove opštine koja broji tek 20.000 stanovnika.

Kako su “Novosti” pisale, Krizni štab je najpre doneo u ponedeljak set novih mera: pojačana higijena u Domu zdravlja i svi drugim ustanovama, ugositeljskim objektima, rigorozniji sanitarni inspekcijski nadzor. Ipak, odluka za proglašenjem vanredne situacije bila je logična, budući da se samo od proteklog ponedeljka do nedelje KOVID ambulanti javilo čak 456 pacijenata sa tegobama. U drugom piku prvog talasa se na dnevnom nivou javljalo od 48 do 88 pacijenata.

Virus se kreće, starosna struktura je šarolika, kao i rasprostranjenost samog virusa na teritoriji opštine, jednostavno nemamo neko lokalno žarište-navodi za “Novosti” dr Mirko Mihajlović,dodajući da je klinička slika pacijenata u Župi blaža do srednje teška.

Vanredna situacija pre Aleksandrovca, kako su “Novosti” ranije danas objavile, proglašena je u Kruševcu, gde je od početka epidemije registrovano 331 oboleo i u Brusu, sa 60 zaraženih. U tri opštine u Rasinskom okrugu, Trstenik, Varvarin i Ćićevac nije doneta ova odluka.

Bonus video:

( Espreso.co.rs / Novosti.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.