MINISTARSTVO PROSVETE IZDALO VAŽNO SAOPŠTENJE! Ovo morate da pročitate
Škola / Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

obrazovanje

MINISTARSTVO PROSVETE IZDALO VAŽNO SAOPŠTENJE! Ovo morate da pročitate

Sve škole i školske uprave su obaveštene o ovoj odluci, koja će primenjivati u finansiranju rada škola od 1. septembra 2020. godine

Objavljeno:

Imajući u vidu izražene potrebe nastavnika verske nastave i još uvek nerešen radno-pravni status ovih nastavnika od 2001. godine, Ministarstvo je donelo odluku da u školskoj 2020/2021. godini omogući formiranje grupa za obavezne izborne predmeta na način kako je to rađeno u prethodnim školskim godinama.

To znači da će se doneto Stručno uputstvo za formiranje odeljenja i grupa za 2020/2021. godinu primenjivati tako što će se veličina grupa za versku nastavu i građansko vaspitanje odobravati već u prvom stepenu, na nivou školskih uprava tako da se obezbedi da najveći broj ovih nastavnika zadrži postojeću normu, odnosno da se ne smanjuje broj odobrenih grupa.

U toku naredne, školske 2020/2021. godine biće razmotrene mogućnosti da se, po rešavanju radnog statusa nastavnika verske nastave, predvide dodatni modeli i prostor za njihovo angažovanje u radu škole, u okviru sistemskih projekata i novih organizacionih rešenja u vidu obogaćenog jednosmenskog rada, sa ciljem povećanja vaspitne funkcije škole.

Sve škole i školske uprave su obaveštene o ovoj odluci, koja će primenjivati u finansiranju rada škola od 1. septembra 2020. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.