EXIT, BEERFEST, NISHVILLE I LOVEFEST NEĆE SE ODRŽATI U AVGUSTU: Sada traže POMOĆ OD DRŽAVE da se ne ugase!
Država i društvo da ne dozvole gašenje manifestacija, Foto: Exit

OBRATILI SU SE

EXIT, BEERFEST, NISHVILLE I LOVEFEST NEĆE SE ODRŽATI U AVGUSTU: Sada traže POMOĆ OD DRŽAVE da se ne ugase!

Poručuju da su apsolutno svesni da njima i turističkoj privredi "preti potpuno gašenje"

Objavljeno:

Organizatori vodećih srpskih manifestacija među kojima su EXIT, Beerfest, Nishville, Lovefest i druge, obratili su se javnosti u novom zajedničkom pismu s porukom da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije izvesno da se domaći festivali neće desiti u avgustu u planiranom formatu.

Oni podsećaju da su "srpske manifestacije zakazane za avgust ove godine na preporuku nadležnih organa, nakon što se epidemiološka situacija u maju mesecu drastično popravila", ali napominju da je sada već gotovo sigurno da tih festivala neće biti.

Kao alternativu potpunom otkazivanju organizatori razmatraju opciju u kojoj bi se oni simbolično desili sa nekoliko stotina, ili ako zdravstvena situacija dozvoli, nekoliko hiljada ljudi, "koliko je tokom leta dozvoljeno širom Evrope".

Oni istovremeno izražavaju protest protiv, kako navode, stigmatizacije manifestacija kao najopasnijeg segmenta našeg društva, te tvrde da su događaji na otvorenom i sa smanjenim kapacitetom i do 99 odsto u odnosu na uobičajen broj posetilaca i uz primenu svih zdravstvenih mera daleko bezbedniji nego svakodnevna cirkulacija više miliona ljudi u tržnim centrima, teretanama, restoranima, noćnim klubovima, javnom prevozu i drugim zatvorenim objektima.

Poručuju da su apsolutno svesni da njima i turističkoj privredi "preti potpuno gašenje", te podsećaju da su sve evropske države donele obimne pakete mera podrške manifestacionim privredama u tim zemljama.

Pominju Britaniju koja je za tamošnju muzičku industriju namenila 1.57 milijardi funti, Nemačku koja je za kulturni i kreativni sektor izdvojila čak 50 milijardi evra, te Italiju koja je za muzičku i filmsku industriju opredelila 130 miliona evra.

Organizatori festivala apeluju na državu i društvo da ne dozvole potpuno gašenje srpskih manifestacija, sa kojima se Srbija sa pravom ponosi u celom svetu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.