VEHABIJE PROTESTUJU PROTIV 5G MREŽE USRED SRBIJE, USRED EPIDEMIJE! A evo kakve veze s tim ima MUAMER ZUKORLIĆ!
Muamer Zukurlić, Foto: Filip Plavčić

NAJAVILI PROTEST

VEHABIJE PROTESTUJU PROTIV 5G MREŽE USRED SRBIJE, USRED EPIDEMIJE! A evo kakve veze s tim ima MUAMER ZUKORLIĆ!

Skup je prijavljen u PU NP, a nakon procene MUP-a odlučili da se skup odobri obzirom da se može napraviti distanca između lica

Objavljeno:

Povodom epidemiološke situacije u Novom Pazaru aktivisti Stranke pravde i pomirenja i ljudi bliski vehabijskom Udruženju "Put sredine", Izet Rizović, Tahir Aljović i Nihad Jaman su preko društvenih mreža pokrenuli inicijativu za organizavanje protesta u Novom Pazaru, u nedelju, 05.07.2020.godine sa početkom u 13,30 časova, ispred zgrade Opštine.

Skup je prijavljen u PU NP, a nakon procene MUP-a odlučili da se skup odobri obzirom da se može napraviti distanca između lica.

Organizator skupa Izet Rizović, inače aktivista SPP, istakao je da skup navodno nema političku pozadinu već isti organizuju građani kako bi se ukazalo na teško stanje u Novom Pazaru povodom širenja epidemije virusa COVID 19. Na skupu će biti istaknuti zahtevi:

-Da Vlada Republike Srbije po hitnom postupku pusti doktore volontere koji čekaju da dođu u Novi Pazar

-Da se prestane sa navodnim skrivanjem situacije u pazarskoj bolnici -Da se oformi nezavisna komisija koja će ispitati diplome svih radnika u bolnici

-Da se objavi spisak medicinskih radnika koji su na bolovanju

-Da se napravi web stranica sa spiskom svih donacija bolnici

-Smena kompletnog kriznog štaba -Smena direktora bolnice

-Da se da objašnjenje situacije sa 5G mrežom u Novom Pazaru, i da odgovor na to ko je potpisao dozvole za postavljanje novih antena.

Dat je i predlog da se, na platou ispred hotela Vrbak, u Novom Pazaru, prisutni na protestu formacijski rasporede tako da se ispiše "help", kako bi iz vazduha snimili i objavili na internet portalima.

Inicijativu za održavanje protestnog skupa podržala je grupa lica okupljena oko Aladina Paučinca, koji su bili organizatori protesta tokom posete Novom Pazaru predsednice Vlade Republike Srbije i ministra zdravlja.

Takođe, pojedinci zagovaraju uništenje 5g predajnika a jedan od njih je i Rejhan Mavrić lice iz kriminalnih struktura, koji je zatražio da građani slikaju predajnike 5g mreže i da mu fotografije istih šalju, kako bi se znale tačne lokacije.

Inače, bošnjačke političke stranke se nisu zvanično oglasili povodom održavanja protestnog skupa ali poziv preko drustvenih mreža šire pojedini mediji bliski SPP, kao i pojedinci.

Među građanima vlada podeljeno mišljenje oko održavanja zakazanog protesta pri čemu preovladava stav da zbog epidemije nije bezbedno održati protest. Organizatori tvrde da će apelovati na prisutne na protestu da drze distancu od 2m.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.