ČUVENA MANEKENKA BRANI NOVAKA I SRBE: Sve im je SKRESALA!
Tatjana Bašević, Foto: Printscreen

OSVRNULA SE NA PISANJE ŠVAJCARSKIH MEDIJA

ČUVENA MANEKENKA BRANI NOVAKA I SRBE: Sve im je SKRESALA!

Ona se osvrnula i na položaj Srba u Švajcarskoj

Objavljeno:

Tatjana Bašević, manekenka i producent iz Švajcarske, nedavno je digla glas protiv diskriminacije Srba u toj zemlji. Ona se posebno osvrnula na pisanje švajcarskih medija o Novaku Đokoviću.

“Drugo udaranje na Srbiju posle devedesetih, inkluzivno korišćenje Novaka Đokovića kao “kavergrl” za širenje korone – sa time je koncept malo promašen. Vaš koncept. Vaš koncept skrivenog fašizma je sa time totalno promašen. Ta medijska propaganda je time toliko očigledna da svet konačno ima priliku da dobije pravu sliku o vama. Pravu sliku o toj kvazi-socijalnoj, ni malo rasističkoj državi i položaju. Znate, ne postoje nikakva druga kritična “korona dešavanja” u svetu osim onih u Srbiji. Slavlje Liverpula je bilo super “korona frendli”, kao i “Blek lajvs metr” protesti u Švajcarskoj”, poručila je manekenka.

Ona se osvrnula i na položaj Srba u Švajcarskoj.

“Ja nisam crna niti sam islamske vere, ali mogu da govorim o količini i uticaju rasistički motivisanih predrasuda i “specijalnim tretiranjem” kroz odrastanje u Švajcarskoj. Sa svojim “jugo” imenom, rođena u Švajcarskoj, imam predviđenu i limitiranu sudbinu tamo, osim ako se 10.000 puta više ne potrudim. Naravno, treba i da sakrijem svoj ponos, na koji imam pravo, na kulturu i zemlju odakle potiču moji roditelji”, rekla je Tatjana.

Ona je dodala da u vreme pandemije treba da bude više solidarnosti umesto mržnje.

“Mali savet. Malo više pisati o s.....a u sopstvenom dvorištu i manje, najbolje uopšte ne, tuđe grobove i sanduke iskorišćavati za svoju korist. Inače ovde nema više rata i bombardovanja. Znam, ne govore vam to. Beograd je zapravo vrhunski grad. Treba da ga posetite kad ovo prođe”, poručila je manekenka.

Inače Tatjana Bašević je manekenstvom počela da se bavi sa 13 godina i može se pohvaliti kampanjama za „L’ Oreal Paris“, „Filip Plein“, „La Perl“ i mnoge druge. Magazin „Maksim“ ju je svrstao u Top 100 najseksipilnijih žena Evrope, a ušla je i u Top 20 najuspešnijih i najlepših žena Švajcarske, preneo je objektiv.rs.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.