SVI SU GA OČEKIVALI, ALI ON IPAK NIJE STIGAO, i to zbog korone
Jagodina, Foto: Grad Jagodina

AKVA VOZ

SVI SU GA OČEKIVALI, ALI ON IPAK NIJE STIGAO, i to zbog korone

Reč je o novom elektromotornom vozu sa WiFi konekcijom i ostalim pogodnostima

Objavljeno:

Zbog proglašene vanredne sitauacije u Beogradu zbog korona virusa, danas u Jagodinu nije stigao "Akva voz" koji je iz glavnog grada, prema dogovoru "Srbijavoza" i Turističke organizacije Jagodine, trebao da dovede turiste u jagodinski Akvapark.

"Danas nije došao zbog poznate situacije sa korona virusom u Beogradu, ali nardene subote dolazi i dolaziće prema dogovoru, svake subote, osim zadnje u mesecu do 31.avgusta", izjavio je Tanjugu sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, u čijem je sastavu Akvapark, Zoran Gligorijević.

Iz Beograda za Jagodinu, u organizaciji "Srbijavoza", od danas je trebao da počne da saobraća tzv. "Akva voz" sa turistima iz Beograda, sve do 31.avgusta, po dogovoru sa Turističkom organizacijom Jagodine.

Ovo je nastavak prošlogodišnje saradnje, kada je "Akva vozom" u Akvapark u Jagodini, doputovalo više od 5.000 turista iz Beograda.

Reč je o turističkom vozu, koji će saobraćati svake subote, osim zadnje u mesecu, kada je rezervisan za turistički voz "Romantiku", a polazi sa stanice Beograd - Centar u 7,34 sati, iz Jagodine se vraća u 18,50 sati, saopšteno je iz "Srbijavoza".

Reč je o novom elektromotornom vozu sa WiFi konekcijom i ostalim pogodnostima.

Povratna dnevna "akvakarta" je 700 dinara, za penzionere, studente i đake 350 dinara za decu do sedam godina prevoz je besplatna, navodi se u saopštenju "Srbijavoza".

Turisti koji doputiju "Akva vozom" uz pokazanu kartu imaju popust 40 odsto za ulaz na bazene Akvaparka, Muzej voštanih figura i ZOO vrt.

Prve turiste iz Beograda u Akvapark u Jagodini, ovog leta je, 27.juna, dovezao muzejsko turistički voz "Romantika" u vagonima drugog i trecehg razreda iz tridesetih godina prošlog veka.

Ovaj voza, kako su ga putnici nazvali "retro voz", dovoziće turiste iz Beograda, svake poslednje subote u mesecu. Voz ima i vagon bife za osveženje a putnici se hvale da je vožnja ovim vozom "veoma romantična".

Povratna karta "Romantikom" je za vagone trećeg razreda 536 dinara, a za drugi razred 644 dinara. Za decu od šest do 14 godina i penzionere je 386 dinara.

Ostali vozovi na pruzi Beograd - Niš saobraćaju redovno, rečeno je Tanjugu na stanici u Jagodini, osoblje voza nosi maske i to se zahteva i od putnika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.