SVE MLADI PO BOLNICAMA, PREŽIVELI SMO HOROR NA VRUĆINČINAMA! Ispovest žene koja je prošla kroz golgotu zbog korone
Priča ove žene vraća veru u zdravstvo, Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Printscreen

NISMO IMALI POJMA

SVE MLADI PO BOLNICAMA, PREŽIVELI SMO HOROR NA VRUĆINČINAMA! Ispovest žene koja je prošla kroz golgotu zbog korone

Juče oko 10 sati su njen suprug i ona bili ispred kovid ambulante zbog toga što je temperatura koju sedam dana ima njen muž stigla do skoro 40 stepeni

Objavljeno:

Jedna žena je podelila svoje iskustvo sa kovid ambulantom, ali se nada da se niko neće naći u ,,neobranom grožđu'' poput nje.

Naime, juče oko 10 sati su njen suprug i ona bili ispred kovid ambulante zbog toga što je temperatura koju sedam dana ima njen muž stigla do skoro 40 stepeni.

I ja sam popunila covid formular i predala knjižicu , želeći da se kao i on testiram , mada nemam nikakve simptome. Ispred kovid centra bilo je više od 50 , uglavnom mladih ljudi. Među njima poneka trudnica i nekoliko mališana. Skoro svi čekaju strpljivo , tražeći hlad na 35 stepeni. Tek poneko pokuša da se, bezobrazno provuče. Medicinsko osoblje komunicira sa nama kroz prozor , sa prvog sprata. Tako prozivaju pacijente i traže lične podatke.

Dalje navodi da je ona dobila napismenu potvrdu da je zdrava, a da je doktor rekao da ne treba da se testiraju i pored simptoma koje je njen muž prijavio.

Nakon što su im u privatnoj laboratoriji uzeli krv za CRP, rezultati su brzo stigli, a nalaz je bio znatno iznad gornje granice. Iz kovid ambulante su im, zatim, kazali da se vrate, a tek onda je urađen i snimak pluća. S obzirom na to da je plućno krilo bilo osenčeno, dobili su uput za bolnicu ,,Dragiše Mišović'', ali i savet da ipak ne idu tamo.

Tamo su poslati na Infektivnu kliniku na trijažu. Opisala je čitavu tamošnju situaciju.

U infentivnoj pakao! Više od stotinu, opet uglavnom mladog sveta! Do 35-40 godina! Tek po neko stariji. Doktori u zaštitnim odelima po nesnosnoj vrućini, rade bez predaha ! Očigledno je da ih nema dovoljno, a zaraženi samo pristižu ! Sanitetska vozila dolaze kao na traci. Iz cele zemlje! Najviše iz Užica. Onda Požega, Loznica , Leskovac, Vranje. I Beograd, naravno. Stariji čovek sedi ispred bolnice, na klupi i prima infuziju! Ženu bez svesti smeštaju u Sanitet i pored nje mini bocu sa kiseonikom ! Panika, shvataju da je boca prazna... Trče po novu , voda lije sa njih. Nogavice zaštitnih pantalona selotejp trakom zalepljene za cipele! Pokušavaju da se zaštite mladi momci, vozači saniteta. Ćutim i trpim bolove u kičmi jer stojim duže od 12 sati! Sanitet neprestano dolazi, kiša pljušti, gužva ne jenjava...

U neko doba prozvaše muža. Ozbiljni doktori, sve profi kao da im je danas prvi pacijent. A ne trista prvi!

Njenom mužu su rekli da dođe na kontrolu za tri dana, kada će biti rezultati brisa. Međutim, ovu ženu je oduševio doktor Aleksandar koji je rekao da dođe odmah ako mu bude loše.

Veliki Aleksandar! Mlad čovek . U znoju lica svog, ispod maske i vizira, u kompletnom zaštitnom odelu. Ne videsmo mu lice, ali smo videli obraz!

Zaključila je da sjajni doktori i sestre rade na Infektivnoj klinici, sakriveni iza razvaljenih zidina bolnice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.