PRONAĐITE COVID-19 AMBULANTU U SVOM GRADU: Ovo je najpreciznija mapa gde se one nalaze
Pronađite COVID-19 ambulantu u svom gradu, Foto: Printscreen/CINS

PROVERITE

PRONAĐITE COVID-19 AMBULANTU U SVOM GRADU: Ovo je najpreciznija mapa gde se one nalaze

COVID-19 ambulante osnovane su u okviru postojećih domova zdravlja i bolnica za građane koji osete simptome virusa korona

Objavljeno:

Srbija trenutno raspolaže sa 165 ambulanti u kojima građani mogu da se jave doktoru čim osete simptome virusa korona. Najviše ambulanti, odnosno 21, ima u Beogradu, gde ima i najviše zaraženih. CINS vam donosi mapu na kojoj možete da pronađete najbližu COVID-19 ambulantu - uz radno vreme i informaciju da li raspolaže laboratorijom, rendgenom i prilazom za invalide. Na mapi su dostupni i podaci o broju obolelih u vašem mestu, kao i broj ljudi koji su u samoizolaciji.

COVID-19 ambulante osnovane su u okviru postojećih domova zdravlja i bolnica za građane koji osete simptome virusa korona. Na tim mestima će svima koji se jave biti urađena dijagnostika, odnosno rendgenski će im pregledati pluća, proveriti krvna slika i izmeriti temperatura, a zatim i dati mišljenje o daljem lečenju, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja prilikom osnivanja COVID-19 ambulanti.

U mapi koju vidite CINS je uporedio zvanične podatke Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu o COVID-19 ambulantama i građanima u obaveznoj samoizolaciji, kao i podatke o zaraženima sa sajta Covid19.rs.

foto: Printscreen/CINS

Analiza dostupnih podataka pokazuje da najviše ambulanti ima u Beogradu – 21, gde trenutno ima i najviše pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa. Drugi grad sa najviše obolelih je Niš, koji raspolaže sa dve COVID-19 ambulante. Po jednu ambulantu ima 116 mesta u Srbiji.

Podaci Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu pokazuju da od 165 ambulanti 43 nema rendgen, a 26 nema laboratoriju.

CINS svakog dana u 15 č. objavljuje i broj testiranih, zaraženih i preminulih u Srbiji, kao i koji je procenat zaraženih u odnosu na testirane, od prvog registrovanog slučaja u Srbiji 6. marta do danas.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Cins.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.