U KBC ZVEZDARA 118 OBOLELIH OD KORONE! Najmlađi ima 19 godina, 1 osoba na respiratoru
KBC Zvezdara, Foto: Printscreen/Google maps

loše brojke

U KBC ZVEZDARA 118 OBOLELIH OD KORONE! Najmlađi ima 19 godina, 1 osoba na respiratoru

Direktor KBC Zvezdara potvrdio je da su sada pacijenti nešto mlađi nego proletos, ali da se većinski javljaju sa sličnim simptomima...

Objavljeno:

U uključenju u jutarnji program na Prvoj televiziji, direktor KBC Zvezdara Petar Svorcan rekao je da u toj bolnici trenutno ima na lečenju 118 pacijenta obolelih od Kovida-19.

- Naša bolnica je od petka počela da radi kao kovid bolnica. Primili smo 118 pacijenta i oni uglavnom imaju lakšu i srednju kliničku sliku. Imamo i pet pacijenta sa težom kliničkom slikom od kojih je jedan na respiratoru - rekao je doktor Svorcan.

Direktor KBC Zvezdara potvrdio je da su sada pacijenti nešto mlađi nego proletos, ali da se većinski javljaju sa sličnim simptomima.

- Sada dominiraju osobe neke srednje životne dobi - od 30 do 50 godina. Najmlađi pacijent nam ima 19 godina. Uglavnom kao simpome navode temperaturu, malaksalost i iskašljavanje. Kada utvrdimo da je došlo do pneumonije, pacijenti se upućuju na bolničko lečenje - ispričao je dr Svorcan.

On je naveo i da veći deo KBC Zvezdara funkcioniše u nonkovid statusu. Odnosno, samo je deo bolnice pretvoren u kovid ambulantu dok većina odeljenja poput očne, ortopedske, ginekološke i urološke ambulante rade normalno i primaju pacijente. Dr Svorcan napomenuo je i da je odvojeno osoblje koje radi u kovid ambulanti i oni ne rade u nonkovid delu bolnice kako ne bi došlo do mešanja sa ostatkom medicinara, ali i pacijenta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.