ODBIJEN PRITVOR ZA JUTKU! Sud je odluku obrazložio na ovaj način
Foto: Filip Plavčić

odustali

ODBIJEN PRITVOR ZA JUTKU! Sud je odluku obrazložio na ovaj način

Novi glavni pretres zakazan za 10. jul

Objavljeno: 10:28h

Osnovni sud u Kruševcu odbio je predlog tužilaštva za određivanje pritvora Milutinu Jeličiću-Jutki, saznaju “Novosti”.

Osnovno javno tužilatvo zatražilo je 19. juna, da sud odredi Jutki pritvor usled njegovog izbegavanja da se pojavi na poslednja dva glavna pretresa, usled čega je odlagano iznošenje završnih reči u postupku koji se protiv bivšeg predsednika opštine Brus vodi zbog krivičnih dela polno uznemiravanja i nedozvoljene polne radnje prema bivšoj saradnici Mariji Lukić.

- Osnovni sud u Kruševcu je rešenjem od 22. juna odbio predlog OJT za određivanje pritvora protiv okrivljenog Milutina Jeličića, iz razloga što još uvek nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za određivanje pritvora, a kako je to predviđeno odredbama 211. stav 1 .tačka 1.ZKP- navodi se u odgovoru dostavljenom “Novostima” .-Glavni pretes u navedenom predmetu zakazan je za 10. jul sa početkom u 12 sati.

Protiv okrivljenog Jeličića je od 10. juna bio na snazi nalog za privođenjem koji je izdao sudija Aleksandar Kocić, ali ga pripadnici Policijske stanice Brus nisu našli na adresi. Ta informacija konstatovana je na pretresu prošlog petka kada su se u sudnici pojavili zamenik javnog tužioca Saša Avramović,oštećena Marija Lukić sa punomoćnicima,dok sa druge strane nije bilo ni Jutke ni njegovog petočlanog advokatskog tima. Dva dana posle nepojavljivanja u sudnici, Jutka se pojavio na svom biračkom mestu u Domu kulture u Brusu. Uredno je glasao na lokalnim izborima, na kojima je učestvovao kao nosilac liste “Za moderan Brus”. Da li će se konačno pojaviti i u sudnici 10.jula, ostaje da se vidi. Kruševačka policija je protiv Jelićića podnela krivičnu prijavu još marta 2018., a Osnovno tužilaštvo je krenulo da ga goni istog leta.

POSLE SKORO 20 GODINA PAO S VLASTI

Iako se lokalni izbori u Brusu usled neregularnosti na biračkom mestu u Blaževu ponavljaju, kao što su “Novosti” već objavile, izvesno je da je Jutka posle skoro 20 godina izgubio vlast.Njegova lista “Za moderan Brus” osvojila je 2.120 glasova, dok je lista Za našu decu-Aleksandar Vučić zadobila poverenje duplo više glasača-4.374.Izborna lista Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković-Palma osvojila je 839, GG “Za Brus”-dr Dragutin Radosavljević-Duta-745,a PUPS-Milan Krkobabić-415. Konačna raspodela mandata u lokalnom parlamentu biće poznata nakon ponavljanja izbora u Blaževu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.