POSLE POPLAVA: Stanje u Ljuboviji pod kontrolom, počelo čišćenje
Ljubovija, Foto: Espreso.co.rs/Luka Stojanović

situacija je pod kontrolom

POSLE POPLAVA: Stanje u Ljuboviji pod kontrolom, počelo čišćenje

Situacija je za sada pod kontrolom

Objavljeno:

Reka Ljuboviđa, koja se zbog obilnih padavina izlila i poplavila oko 700 domaćinstva i poljoprivredna zemljišta u Ljuboviji, danas je za 10 do 15 centimetara niža, voda se polako povlači, te je za sada situacija pod kontrolom, izjavio je za Tanjug predsednik te opštine Milovan Kovačević.

Navodi i da je oko 20 domaćinstava još uvek bez struje, a oko 100 kuća i bez tehničke vode, koja se očekuje da će stići danas do 14 časova.

Kovačević kaže da voda u toj opštini trenutno nije ispravna za piće i tako će ostati dok, ističe, od Zavoda za javno zdravlje Šabac ne dobiju rešenje da je voda zdravstveno ispravna.

"Situacija je za sada pod kontrolom, pokušavamo da otvorimo prilazne puteve, čistimo grad, ulice, iznosimo smeće i nanose iz dvorišta i molimo Boga da ne bude više kiše", rekao je Kovačević za Tanjug.

Kaže da je kiša malo padala tokom noći i jutros, ali da to nije uticalo na nivo vodostaja Ljuboviđe.

U opštini su još uvek i pripadnici vojske koji, u saradnji sa predstavnicima Puteva Srbije, rade na pripremama za postavljanje pontonskog mosta na magistralnom putu Bajina Bašta - Ljubovija, gde se most nakon poplava urušio, ali se, kaže Kovačević, traži i alternativa zemljanog puta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.