U BEOGRADU JE PALO I DO 70 LITARA KIŠE po metru kvadratnom: SAD SE PRATI NIVO SAVE I DUNAVA
Darko Glavaš, Foto: Stefan Jokić

objasnio

U BEOGRADU JE PALO I DO 70 LITARA KIŠE po metru kvadratnom: SAD SE PRATI NIVO SAVE I DUNAVA

Istakao je da je i dalje na snazi 24-časovno dežurstvo, ali da na teritoriji prestonice nije bilo većih problema osim pojedinačne pojave vode na kolovozu

Objavljeno:

- U Beogradu je nivo Save i Dunava u blagom porastu, ali nema razloga za paniku jer su nivoi tih reka trenutno na oko metar i po od redovne odbrane od poplava. To je za Tanjug izjavio sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš koji je naveo da se u saradnji sa republičkim preduzećina situacija konstantno prati.

"U narednim danima nas očekuje razvedravanje i prestanak padavina tako da ćemo imati dovoljno vremena da se pripremimo za sledeći talas koji je najavljen već za nedelju dana", rekao je Glavaš.

Precizirao je da je tokom obilnih padavina samo u prethodna 24 sata u centru Beograda palo oko 40 litara kiše po metru kvadratnom, a na rubovima grada čak i do 70 litara po metru kvadratnom.

"Nalazili smo se u narandžastom meteoalarmu što znači da su sva preduzeća koja čine sistem zaštite i spasavanja na teritoriji Beograda bila u povećanom stepenu angažovanja", rekao je Glavaš.

Istakao je da je i dalje na snazi 24-časovno dežurstvo, ali da na teritoriji prestonice nije bilo većih problema osim pojedinačne pojave vode na kolovozu.

Ta voda je, kaže, relativno brzo oticala jer obim padavina nije bio toliko veliki kao što se to, kaže, desilo prethodne nedelje kada je za nešto više od četiri sata palo čak 80 litara kiše po metru kvadratnom.

Glavaš kaže da je kanalizacioni sistem bez problema prihvatio vodu i da je trenutno zemljište zasićeno zbog čega je nivo podzmenih voda nešto veći, ali ne toliko da kanalizaciona mreža na bilo koji način ugrožava sugrađane.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.