700 KUĆA JE POPLAVLJENO U LJUBOVIJI: Ostaju bez hrane i vode za biće!
Poplave u Srbiji, Foto: Ilustracija, Youtube printscreen

strašno

700 KUĆA JE POPLAVLJENO U LJUBOVIJI: Ostaju bez hrane i vode za biće!

Sve porodice koje su morale da napuste svoje poplavljene domove smeštene su kod prijatelja i rođaka

Objavljeno:

Nabujala reka Ljubovidja sa svojim pritokama je poplavila oko 700 domaćinstava, a evakuisano je 70 porodica, rekao je agenciji Beta predsednik opštine Ljubovija Milovan Kovačević.

On je dodao da je vodostaj Ljubovidje za 50-60 santimetara veći nego 2014. godine kada su ovu varoš, na zapadu Srbije, zadesile velike poplave.

"Situacija je katastrofalna. U Ljuboviji nema vode za piće, a 100 domaćinstava je ostalo i bez struje. Bujica je urušila most na putu Ljubovija - Bajina Bašta, tako da se sada u Ljuboviju može ući samo iz pravca Zvornika. Taj put je prohodan samo za laki saobraćaj", rekao je Kovačević.

Sve porodice koje su morale da napuste svoje poplavljene domove smeštene su kod prijatelja i rođaka.

"Do sada nije bilo povredjivanja, mada je veliki broj ljudi, uglavnom starijih osoba, zatražio lekarsku pomoć zbog straha od ovog što nas je zadesilo", naveo je Kovačević.

U Ljuboviji očekuju da će u toku dana iz Obrenovca stići cisterna sa pijaćom vodom, i da će iz "Puteva Srbije" doći ekipa inženjera koja će raditi na postavljanju montažno-demontažnog mosta na ulazu u grad. Najavljeno je i da će iz Robnih rezervi stići pomoć u nafti za rad gradjevinskih mašina.

"Borba je teška jer je priroda jača od onog što mi možemo da uradimo. Od sinoć je na terenu oko 300 volontera koji neprestano pune džakove peskom, ali bujica je od jutros već probila nasipe na nekoliko mesta", ispričao je predsednik opštine.

Kovačević kaže da je u gradu zatvoreno 30-40 odsto lokala, ali za sada rade tri pekare i snadbevanje hlebom je redovno.

U Ljuboviji se nalazi jedinica Žandarmerije i specijalna ekipa MUP-a iz Sektora za vanredne situacije, koji su angažovani na odbrani od poplava.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.