Malinari milioneri! Od ove voćke se i u Srbiji pristojno živi!
Foto: Stock

obogatiše se

Malinari milioneri! Od ove voćke se i u Srbiji pristojno živi!

Cena malina od 240 dinara, koliko trenutno hladnjačari plaćaju kilogram “crvenog zlata” malinarima bruske i aleksandrovačke opštine, znatno su popravile njihove kućne budžete. Od milionskih zarada, sada bolje žive, a iz godine u godinu proširuju svoje zasade pod malinama
Objavljeno:

Prema rečima Vojkana Nikolića iz potkopaoničkog sela Livađe, maline su ove godine ponele nešto slabiji rod nego lane, ali je trenutna otkupna cena od 240 dinara “više nego zadovoljavajuća”.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

- Sa 60 ari pod malinama ubraću pet do šest tona i ostvariti zaradu od oko 1,3 miliona dinara. Dobra cena “crvenog zlata” motivisala me je

da, po ugledu na moje komšije, podignem još 50 ari novog zasada, tako da ću naredne godine imati na punom rodu 1,1 hektar– kaže Nikolić i dodaje, da su maline “preporodile potkopaoničke zemljoradnike, koji sada bolje žive, više troše i mogu da planiraju ulaganja u razvoj poljoprivrede”.

Sličnog mišljenja je zemljoradnik Mikica Prišić iz Krive Reke, koji je prošle godine na malinama zaradio 2.000.000, a ove očekuje zaradu od oko 3.000.000 dinara.

foto: Stock

- Na početku berbe nismo bili zadovoljni otkupnom cenom od 170 dinara, ali sada sa cenom od 240 dinara, možemo da pokrijemo troškove proizvodnje i ostvarimo solidnu zaradu. Dobit od malina uložiću u nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, a proširiću svoje zasade malina za još jedan hektar - zadovoljno će Pršić.

Kako i sami kažu uz veliki rad i trud sve je donelo dobru zaradu i bolji život. Inače, prema proceni poljoprivrednih stručnjaka, zasadi malina u bruskoj opštini prostiru se na oko 6.000, a u opštini Aleksandrovac na oko 4.000 hektara, sa tendencijom daljeg povećanja, “zbog stabilnih otkupnih cena u proteklih pet godina”.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.