DO KADA ĆEMO NOSITI KIŠOBRANE?! Poznati meteorolog otkrio šta nas čeka i neće vam se svideti!
Kiša, ilustracija, Foto: Luka Stojanović

vremenske (ne)prilike

DO KADA ĆEMO NOSITI KIŠOBRANE?! Poznati meteorolog otkrio šta nas čeka i neće vam se svideti!

- U toku noći, izeđu nedelje i ponedeljka biće jača oblačnost, tako da će glavnina padavina biti u ponedeljak, pogotovo popodne i u noći ka utorku, kao i u utorak uveče

Objavljeno:

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da će već sutra biti pojačana oblačnost, biće kiša i grmljavina, ali da se ne očekuje naka značajna količina padavina.

- U toku noći, izeđu nedelje i ponedeljka biće jača oblačnost, tako da će glavnina padavina biti u ponedeljak, pogotovo popodne i u noći ka utorku, kao i u utorak uveče - rekao je Todorović.

RHMZ je, kako Todorović kaže, zbog velike količine padavina, dao upozorenje na moguće posledice.

Kako kaže, u utorak ka sredi doćiće do delimičnog razvedravanja, kao i da će u narednim danima biti svežije. Dodaje da će i u periodu od srede do petka biti malo više sunca, ali da će u popodnevnim satima biti kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Što se hidrološke situacije u zemlji tiče, Todorović kaže da su hidrolozi izdali upozorenje za reku Nero i Tamiš, jer je tosta bilo padavina u Rumuniji odakle dolaze te vode, a da će kod nas zbog najavljenih količina padavina biti problema na malim vodotocima.

Što se tiče letnjih temperatura, Todorović kaže da već od srede, sa proređenjem pljuskova ide porast temperature od 25 do 27 stepeni, dok nas od subote 27. juna očekuje dalji porast temperatura na vrednosti oko 30 stepeni, uz više sunca, ali uz retku pojavu pljuskova i grmljavina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.