SPREMA SE SPEKTAKULARNI KONCERT: "Dvostruko svitanje na Lepenskom viru"
Lena Kovačević koncert na Lepenskom Viru, Foto: Promo

SPEKTAKULARNO

SPREMA SE SPEKTAKULARNI KONCERT: "Dvostruko svitanje na Lepenskom viru"

Sunce se tog dana dva puta rađa

Objavljeno: 11:42h

„Dvostruko svitanje na Lepenskom viru“ je kulturna manifestacija u organizaciji nacionalne platforme Srbija stvara i Upravljača Turističkog prostora Lepenski Vir d.o.o, koja će se održati 20. juna na ovom arheološkom lokalitetu, a u kojoj učestvuju kreativni ambasadori platforme – Lena Кovačević, Aleksandar Sedlar, Jelena Gavrilović.

Dvostruko svitanje koje se na dugodnevnicu (21. juna) može doživeti na Lepenskom viru, prirodni je fenomen jedinstven u svetu. Sunce se tog dana dva puta rađa poigravajući se, skrivajući i ponovo rađajući, iza vrha planine Treskavac, na obali Dunava.

foto: Promo

„Ovaj prirodni fenomen želeli smo da upotpunimo kulturnim spektaklom i pružimo posetiocima jedinstven doživljaj i inspiraciju. Na taj način promovišemo najviše kulturne i umetničke vrednosti, ali i prirodne i turističke potencijale Srbije. Zbog duhovne, kulturne i materijalne impozantnosti, ovaj arheološki lokalitet zaista zaslužuje veliku pažnju“, poručuje Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Republike Srbije za kreativne industrije i turizma, koja predvodi tim platforme „Srbija stvara“.

Program večeri:

20 časova – Centar za posetioce Lepenski vir - Muzička bajka „Mesečeva kći“ kompozitora Aleksandra Sedlara – Bajka/varijacije za violinu (violinista Miloš Petrović), orkestar (Beogradska sedlarijeta) i naratora (glumica Jelena Gavrilović).

Napomena: Poklon koncert uz kupljenu kartu za ulazak na lokalitet Lepenski vir. Broj posetilaca je ograničen na 300 ljudi.

21:30 časova – Etno kompleks Lepenski vir (na otvorenom)

Кoncert Lene Кovačević i njenog benda

Napomena: Ulaz na koncert je slobodan, a maksimalan broj posetilaca je 1.000.

Za potrebe održavanja ove kulturne manifestacije lokalitet Lepenski vir 20. juna biće otvoren za posetioce 24 sata. Nakon zvaničnog dela večeri za sve posetitelje izvođači su pripremili iznenađenje i nastavak druženja.

SRBIJA STVARA INSPIRACIJU

Кulturna manifestacija „Dvostruko svitanje na Lepenskom viru“ samo je deo kampanje nacionalne platforme Srbija stvara - Srbija stvara inspiraciju, čiji je cilj promovisanje lokalnog turizma u Srbiji u sinergiji sa kulturom, umetnošću i kreativnim industrijama.

Duboko verujemo da Srbiju nije dovoljno samo posetiti ili obići. Srbiju je potrebno doživeti, jer Srbija može da bude inspiracija. Ne samo za turizam, već kulturna, umetnička, kreativna inspiracija.

Nacionalna platforma Srbija stvara je nov način predstavljanja Srbije koji afrimiše vrednosti savremene Srbije – kreativnost, inovativnost i originalnost. Кoncept platforme ima za cilj da prepozna, afirmiše i istakne svako kreativno stvaralaštvo i uspeh u oblastima obuhvaćen ekonomijom zasnovanom na znanju.

Platforma je deo šire incijative predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić da u neposrednoj saradnji sa umetnicima i inovatorima, kao i kerativnim sektorom, inicira mere u cilju podrške razvoja postojećih i nastaju novih inicijativa u oblastima inovacija, kreativnih industrija i umetničkog stvaralaštva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.