ČUVENI DR LAZIĆ DOBIO JE ULICU U NIŠU: Nije jedini, Nišlije su se odužile još jednom svom sugrađaninu
Desimir Stanojević, Foto: Marina Lopičić, Printscreen

BRAVO

ČUVENI DR LAZIĆ DOBIO JE ULICU U NIŠU: Nije jedini, Nišlije su se odužile još jednom svom sugrađaninu

Glumac Desimir Stanojević i poznati hirurg dr Miodrag Lazić dobili su ulice u Nišu

Objavljeno:

GlumacDesimir Stanojević i poznati hirurg dr Miodrag Lazić dobili su ulice u Nišu, na današnjoj sednici Komisije za nazive ulica. Po poznatom niškom glumcu naziv je dobila ulica u njegovoj rodnoj Paliluli, mestu gde je odrastao i kojim se ponosio do kraja života.

Da Desimiru Stanojeviću treba Niš i na ovaj način da se oduži predložio je producent Oliver Paunović, koji je i uradio film o Desku „Život je mjuzikl“. Desko je živeo u Begradu, ali je za sebe uvek govorio da je Palilulac.

foto: Printscreen

„On je svoj grad voleo, uvek se njemu vraćao. Živeo je više od 30 godina u Beogradu, a Nišlije nikada nisu imale utisak da se on iz svog grada iselio. Svojim životom i radom bio je pravi prezenter niške Palilule, jer kako je i sam govorio biti Palilulac nije mogao svako“, istakao je Oliver Paunović.

Predsednik Komisije za nazive ulica i trgova Bojan Marinković objasnio je da će ulica Milutin Bojić na Paliluli biti preimenovana.

„Isti naziv ulice imamo i u GO Pantelej, tako da nam se u Adresnom registru ullica duplirala. Radi se o ulici koja se nalazi blizu mesta gde je Desko živeo“, rekao je Niškim Vestima Marinković.

Deo ulice Vojislava Ilića je promenjen u Dr Miodraga Lazića. Ova ulica se nalazi između starog i novog Kliničkog centra. Komisija se prilikom odlučivanja rukovodila time da pozati i voljeni hirurg dobije ulicu upravo pored mesta u kojem je radio. Predlog da ulicu dobije čuveni srpski hirurg dao je sam predsednik Komisije Bojan Marinković.

„Zasluga dr Lazića je mnogo. Mnogo je učinio za ovaj grad, za građane Niša kojima se nesebično davao. Zbog toga je zaslužio da se njegovo ime pamti. Spasio je nebrojano mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka je. Takav čovek zaslužuje da ima svoju ulicu“, kazao je Marinković.

Komisija za nazive ulica u ovom sazivu je, od kada postoji to radno telo, izvršila najveću promenu naziva ulica i imenovanja novih. Više od 1.000 ulica u Nišu ima nove nazive.

„Završili smo uspešno taj posao, ni na koga nismo zaboravili. Ulice smo nazvali po ratnim herojima sa Košara, sa Paštrika. Ulice su dobili i pripadnici MUP-a, Službe bezbednosti, Vojske Srbije, 63. padobranske brigade, glumci, lekari i mnoge druge znamenite ličnosti iz različitih društvenih i kulturnih sfera“, zaključio je Marinković.

Sa današnjom sednicom ova Komisija je okončala rad u ovom mandatu, a Marinković kaže da mu je drago što je su upravo na poslednjoj niške „veličine“ dobile svoje ulice u Nišu. On se nada da će Komisija i u narednim mandatima da nastavi da radi efikasno kao što je radila ova u prethodnom mandatu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs /Niške vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.