ŠKOLA U NIŠU ZVAĆE SE PO ČUVENOM DOKTORU LAZIĆU: Ovaj hirurg koji je umro od korone NAS JE SVE ZADUŽIO
Medicinska škola u Nišu, Foto: Printscreen

Neverovatno

ŠKOLA U NIŠU ZVAĆE SE PO ČUVENOM DOKTORU LAZIĆU: Ovaj hirurg koji je umro od korone NAS JE SVE ZADUŽIO

Savić kaže da će se za promenu imena pitati i Učenički parlament

Objavljeno:

Poslednja želja mu je bila da ga isprate pesmom „Marš na Drinu“, a građanimaa da se Klinički centar u Nišu nazove po njegovom imenu i prezimenu. Sada, na inicijativu direktora Medicinske škole „Dr Milenko Hadžić“ Miroslava Savića, da se naziv škole promeni u Medicinska škola “Dr Miodrag Lazić”.

foto: Printscreen

Direktor Medicinske škole „Dr Milenko Hadžić“ u Nišu, Miroslav Savić zakazao je sednicu Nastavničkog veća za 22. jun i u dnevni red kao posebnu tačku stavio pokretanje inicijative za promenu naziva škole, kako bi se radnici izjasnili.

“Ukoliko inicijativa naiđe na odobravanje radnika škole, ući će se u postupak promene naziva, škola bi trebala da nosi ime dr Miodrag Lazić”, kaže direktor Medicinske škole.

Savić kaže da će se za promenu imena pitati i Učenički parlament, ako sve krene u dobrom pravcu u školskom dvorištu postavila bi se spomen-bista dr Miodraga Lazića. Direktor Medicinske škole je o tome obavestio i porodicu dr Miodraga Lazića i oni su odobrili ovu inicijativu.

foto: Printscreen

“Hirurg Laza je to i zaslužio, a bio je i član kolektiva Medicinske škole u Nišu. Bio je veliki rodoljub, hirurg, dobrovoljac, čovek, učitelj i junak”, dodaje Savić. “Doktor Lazić je pravi uzor za naše đake koji se kod nas prvi put sreću sa medicinom, koji će jednog dana biti medicinski radnici i koji bi trebalo da se ugledaju na ovog čoveka. On je heroj našeg vremena, a mi školujemo medicinske radnike pa bi lik i delo hururga Laziće trevalo da posluži učenicima za uzor”, ističe Miroslav Savić.

Ukoliko sve prođe kako valja, škola će pokrenuti dalji postupak, a kako kaže direktor Savić, sve je na Ministarstvu prosvete u čijoj je nadležnosti i promena imena škole.

Bonus video:

(Espreso.co.rs /Niške vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.