HRVATI MASOVNO DOLAZE U SRBIJU DA KUPE OVE DVE STVARI! Kažu da im je ušteda NEVEROVATNA
Ilustracija, Foto: AMSS

NANJUŠILI

HRVATI MASOVNO DOLAZE U SRBIJU DA KUPE OVE DVE STVARI! Kažu da im je ušteda NEVEROVATNA

Uporedili su cene u susednim državama

Objavljeno:

Hrvatski medij 24 sata objavio je priču o tome da Hrvati masovno dolaze u Srbiju, kako bi išli u šoping, pošto su cene nekih namirnica mnogo niže nego kod njih.

Prenosimo njihov tekst:

"Uporedili smo cene istih pakovanja polutrajne salame, poslastica, pića i dečje hrane koju mi i naši najbliži susedi dobro poznajemo i često kupujemo.

Vegeta je gotovo trećinu jeftinija u Srbiji nego kod nas, a Poli, koji pod slovenskim brendom rade u četiri države, u Deželi je najskuplji. Pokazala je to uporedba cena osam svima dobro poznatih proizvoda u trgovačkim lancima u Hrvatskoj (Konzum), BiH (Konzum), Slovenija (Mercator) i Srbiji. Pokazalo se, na primer, kako je kola od dva litra u BiH jeftinija nego ona od litar i po u Hrvatskoj, a u Sloveniji i mi možemo uštedeti kunu po litru. Naveli smo redovne cene, dakle ne akcijske koje su važile u petak.

Za prelazak granice sa Srbijom ne treba se testirati na koronavirus niti biti 14 dana u izolaciji. U prodavnicama bi trebalo nositi zaštitne maske, iako ih većina kupaca nema. U selo Bogojevo, 10-ak kilometara od granice, Hrvati idu po sokove, Vegetu, deterdžente za pranje rublja, kafu i pivo u konzervi jer ti su proizvodi znatno jeftiniji nego u Hrvatskoj, a i tokom naše posete na parkiralište supermarketa u Bogojevu bilo je automobila iz Osijeka, Našica, Vinkovaca i Vukovara.

Po sokove i pivo u Srbiju

- Od Osijeka do Bogojeva ima 40-ak kilometara. Gorivo za oba smera stoji 50-ak kuna, a kupovinom uštedimo i 200. Dođemo jednom mesečno i isplati se. Kupujemo ono što je na sniženju i sokove. Vegeta i neki Saponijini proizvodi su hrvatski, a tu su jeftiniji nego kod nas. Tako da, iako kupujemo u Srbiji kupujemo hrvatsko - rekao je Osječanin Zoran dodajući kako svugde primaju kartice pa ne treba tražiti menjačnice. Inače, za 100 kuna u Srbiji se dobije oko 1500 dinara, a za to se može kupiti puno robe. Preko granice se ne smeju prenositi sveže meso i hrana za životinje. U Sloveniji smo bili u Brežicama. Tamo u prodavnice nisu puštali bez maske na licu. U Mercatoru nam je šef smene rekao da je pre pandemije koronavirusa viđao Hrvate koji k njima dolaze godinama. Pomalo se vraćaju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.