Čuveni profesor Džordan Piterson na lečenju u Beogradu!
Džordan Piterson u Beogradu, Foto: Youtube printscreen

stigao je

Čuveni profesor Džordan Piterson na lečenju u Beogradu!

Kontroverznog i često osporavanog, Pitersona često nazivaju "najuticajnijim javnim intelektualcem na Zapadu"

Objavljeno:

Čuveni kanadski profesor psihologije i autor Džordan Piterson nalazi se u Beogradu i u njemu će ostati nekoliko narednih meseci na odvikavanju od lekova, izjavila je za Nedeljnik njegova ćerka Mihaila Piterson.

Navodi da je porodica Piterson stigla u Beograd 8. juna, a da je profesor Piterson odmah krenuo na terapiju u jednoj privatnoj klinici. "Oseća se dobro i šeta ulicama Beograda. Ljudi ga čak prepoznaju i pozdravljaju. U narednih desetak dana objaviće i video-klip u kojem će ispričati detalje svog dolaska i lečenja, ali i dalje planove", kazala je ;Mihaila Piterson.

Džoradan Piterson dospeo je u žižu javnosti kada je počeo javno da istupa protiv rodno neutralnog jezika u Kanadi, pozivakjući se na slobodu govora, čime je postao jedan od glavnih nosioca konzervativnih ideja na svetskom nivou.

Kontroverznog i često osporavanog, Pitersona često nazivaju "najuticajnijim javnim intelektualcem na Zapadu".

Popularnost je stekao i svojim Jutjub kanalom, na kom su snimci njegovih predavanja i javnih nastupa pregledani više od 150 miliona puta.

Njegova poslednja knjiga, "12 pravila za život" (12 Rules for Life: An Antidote to Chaos) prodata je u preko tri miliona primeraka.

Iz javnosti je nestao ovog februara, kada je njegova porodica objavila da se profesor sa Univerziteta u Torontu nalazi se na "detoks" lečenju zavisnosti od lekova u Rusiji. ; Navodno je njegova zavisnost počela pre godinu dana, kada su mu doktori povećali doze kako bi mu pomogli da se izbori sa stresom zbog njegove supruge Tami, koja se borila sa rakom bubrega.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.