DOBAR DAN, JA SAM BELOREPAN I SPREMAN SAM DA POLETIM: Neverovatna priča o jednom orlu u Srbiji
Orao i čovek, Foto: Twitter Printscreen

ovo je sjajno

DOBAR DAN, JA SAM BELOREPAN I SPREMAN SAM DA POLETIM: Neverovatna priča o jednom orlu u Srbiji

Predivna priča za ostatak dana

Objavljeno:

Predivna priča koja nas na nesvakidašnji način uči da kada srce nadvlada razum i instinkt stupi na scenu, granice se brišu, a čuda se dešavaju.

Ko bi mogao na istoj slici da zamisli čoveka i orla... Na slici koja nije nastala kao produkt neke dokumentarne emisije, već u Srbiji u jednom stanu u kom je zauvek zaključala trenutak same suštine.

Orao i čovek, na svega nekoliko metara udaljenosti, gledaju jedan u drugog deleći ista očekivanja.

Prema objavi sa Tvitera, belorepan orao je ispao iz gnezda dok je učio da leti. No, imao je sreće da ga jedan gospodin pronađe i zbrine.. Sada će seprema tvrdnjama sa društvene mreže vratiti svome jatu.

- Dobar dan. Ja sam orao belorepan. Malo sam se preračunao pa sam prilikom prvog leta ispao iz gnezda, a još ne znam da letim. Danas će me neki ljudi vratiti gore. Držite palčeve za novi pokušaj!, stoji uz priloženu fotografiju.

Malo je onih koji bi ovakvu dirljivu priču mogli da zanemare, pa su ohrabrujeće reči podrške stizale sa svih strana.

Svaka čast, neka poleti, bravo, bili su komentari koji su se neprekidno nizali, . Nisu izostali ni oni kojima je ova slika usmerila dan u pozitivnom smeru.

Inače, belorepan orao poznat je i kao orao belorepan ili štekavac vrsta je ptice iz porodice jastrebova i najveći je orao Evrope.

Do pre jedne decenije bio je na ivici istrebljenja ali je intenzivnim merama zaštite broj ptica u divljini značajno porastao i danas je njegova evropska populacija stabilna.

Mladi orlići - čučavci, izvale se otvorenih očiju i ušiju, pokriveni zametnim paperjem koje u prvih nedelju dana zamene pravim paperjem. Nakon 70 dana, oko sredine meseca juna, počinju da lete. Nakon poletanja, mladunac se do 28 dana vraća u gnezdo da ga roditelji hrane pre nego što se potpuno osamostali.

1.500 lajkova, više desetina deljenja stoje kao topli pozdrav orliću za srećan let i amanet za buduća dobra dela.

Bonus video:

(Bojana Đurović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.