DAČIĆ U VETERNIKU prisustvovao predaji stanova izbeglicama iz Bosne i Hrvatske
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, Foto: zorana jevtić

obradovao je mnoge

DAČIĆ U VETERNIKU prisustvovao predaji stanova izbeglicama iz Bosne i Hrvatske

On je zahvalio gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću na obezbedjivanju zemljišta i prateće infrastrukture za izgradnju stanova

Objavljeno: 14:33h

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je danas u Veterniku predaji stanova izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske sa prebivalištem u Novom Sadu. Kako je saopštilo Ministarstvo, Dačić je rekao da Vlada Srbije posvećeno radi na opštem boljitku zemlje i da nastavlja predani angažman na daljoj realizaciji Regionalnog stambenog programa.

Stanovi u Veterniku deo su Potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa, a u okviru ovog potprojekta planirano je useljenje ukupno 1.847 stambenih jedinica.

Dačić, koji je predsednik Кomisije za koordinaciju procesa stalne integracije izbeglica Vlade Srbije, izrazio je zadovoljstvo što se danas dodeljuju stanovi sunarodnicima koji su izbegli sa prostora bivše Jugoslavije, usled tragičnih ratnih dešavanja 1990-ih.

"Stanove koje ćemo danas dodeliti deo su Potprojekta 5, čija vrednost iznosi 52 miliona evra, od kojih je 38 miliona iz donacije Regionalnog stambenog programa, a nešto više od 13 miliona evra je nacionalna kontribucija", rekao je ministar.

On je zahvalio gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću na obezbedjivanju zemljišta i prateće infrastrukture za izgradnju stanova.

U saopštenju je navedeno da je Dačić medju prisutnima pozdravio i goste bez čije pomoći ovog projekta ne bi bilo - šefa Misije OEBS u Srbiji Andreu Oricija i predstavnika Delegacije Evropske unije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.