ČUVENI SRPSKI HUMANITARAC SE UKLJUČIO U AKCIJU SKUPLJANJA NOVCA ZA 2 BOLESNE BEBE! Radi ono što NAJBOLJE UME
Stolar Mile za Sofiju i Lanu, Foto: Facebook printscreen, Luka Stojanovic, budihuman.rs

BUDIMO HUMANI

ČUVENI SRPSKI HUMANITARAC SE UKLJUČIO U AKCIJU SKUPLJANJA NOVCA ZA 2 BOLESNE BEBE! Radi ono što NAJBOLJE UME

One čekaju na vas, i na svoju šansu za život...

Objavljeno:

Lana Jovanović, iz Rakovca kod Novog Sada, stara je svega šest i po meseci, a pre dva meseca ustanovljeno je da boluje od retke bolesti spinalne mišićne atrofije, baš kao i jednogodišnja Sofija Markuljević iz Beograda, o kojoj smo više puta pisali.

Šansa za izlečenje malene i, uprkos opasnoj bolesti, vesele devojčice postoji, ali se na putu do ozdravljenja isprečio novac.

Lek za Laninu bolest, baš kao i za Sofijinu postoji, ali je neverovatno skup. Roditelji ne mogu da obezbede 2,1 milion evra za lek, koji se može dobiti u nekoj od zemalja Evropske unije.

Ovoj bebici otkazuju mišići, a ukoliko ne primi lek "zolgensma", njeno zdravstveno stanje može da se pogorša.

U akciju prikupljanja novčanih sredstava za ova dva mala anđela uključio se i čuveni humanitarac stolar Mile.

On je na mrežama postavio apel u se zapitao kako uopšte njima može pomoći običan čovek, ali je odlučio da pokuša.

- Ovo su Lana Jovanović i Sofija Markuljević Obe su sa istom dijagnozom a u pitanju je retka ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest Spinalna mišićna atrofija tip I. Teško je pored svih koji traže pomoć odlučiti kome i kako može pomoći jedan mali običan čovek! Ovako ćemo... - Kome je potreban krevet na sprat mi ćemo napraviti ! Cena kreveta je 20.000 dinara i uplaćujete bilo kome od njih dve na račun, prikažete uplatu a možete i podeliti na obe. Ako ne trebaju kreveti vama treba udruženju Multiart kojima isto pravimo i koji u Sirogojnu prave odmaralište za decu obolele od autizma pa ćemo dodeliti njima i tako pomažete na više strana ! Računi su prikazani na fotografijama iz ,,Budu human" fondacije a tu je i SMS ! Kreveti su lakirani i čvrsti rasklapaju se pa mogu biti i samci! - Nemam dušeke to nabavljate sami! Na vama je samo da prikažete uplatnicu i pravimo krevete! Ovim pozivam SVE koji imaju dobro suvo drvo, lak i žele da pomognu akciju na bilo koji način NEKA MI SE JAVE U INBOX SA PORUKAMA zbog dogovora !

Ako je ovo način na koji želite da donirate novac devojčicama, Mileta možete kontaktirati klikom na link OVDE.

Akcija je, kako je Mile napisao, krenula dobro. Neke uplate su već legle...

Podsećanja radi, Lana je rođena 3. novembra 2019. kao zdrava beba. Po rođenju je dobila dve desetke, činilo se da je sve u redu, a onda smo, kada je imala dva meseca. primetili da ne pomera noge - priča Lanina mama Aleksandra. - Pedijatar kojem smo se prvom obratili uputio nas je kod neurologa. Potom smo dve nedelje bili na ispitivanju u Dečjoj bolnici.

foto: Budi human

Kada je Lana imala blizu četiri meseca, roditeljima je rečeno da je njihovoj devojčici ustanovljena spinalna mišićna atrofija. Dve nedelje kasnije počela je da prima lek "spinrazu", koji pomaže kod ove bolesti. Svaka doza košta oko 80.000 evra i plaća ih država do detetove osme godine.

Ako želite novac da donirate za nju mimo ove akcije, to možete učiniti slanjem SMS poruke.

Takođe, i za bebu Sofiju je moguće poslati SMS.

Više o njoj čitajte na linkovima ispod:

Šta čekate? One čekaju vašu pomoć.

Budimo humani.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / S.Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.