POD REFLEKTORIMA I APLAUZOM PROVELI SU ŽIVOT! Njih 2 znate sa Autokomande, a sada su im se desile važne promene!
Nikolaj Radev i Lidija Deak, Foto: Luka Stojanović, Printscreen

NOVI ŽIVOTNI IZAZOVI

POD REFLEKTORIMA I APLAUZOM PROVELI SU ŽIVOT! Njih 2 znate sa Autokomande, a sada su im se desile važne promene!

Mnoge stvari su se promenile u životu ovo dvoje ljudi

Objavljeno:
Jovana Jovanović

Nekadašnja operska pevačica Lidija Deak (70) i njen sin koji je profesionalni baletan Nikolaj Radev (48) su do skoro živeli na Autokomandi pored benzinske pumpe u automobilu koji je star oko 30 godina! Međutim, uspeli su nedavno da sedišta zamene krevetima, tako da sada više nisu na točkovima!

U automobilu su spavali od jula prošle godine, pa sve do marta ove godine pre nego što je u Srbiji uvedeno vanredno stanje, a vozilo su morali da napuste jer je u tom periodu na snazi bio i policijski sat.

Ipak, po proglašenju vanrednog stanja privremeno su se preselili u Mali Mokri Lug gde su plaćali stanarinu zahvaljujući prijateljima koji su im novčano pomogli. Takođe, njih dvoje su živeli od socijalne pomoći koju prima Lidija u iznosu od 10. 000 dinara.

Esprerso.rs je ranije pisao o njima, što možete čitati u linku ispod:

Ipak, odnedavno su se mnoge stvari promenile u životu ovo dvoje ljudi.

Naime, Nikolaj je dobio posao gde će raditi kao vozač za jednu kompaniju u Srbiji, te više neće zavisti od socijalne pomoći.

Dobio sam skoro posao zahvaljujući direktoru jedne kompanije, tamo ću raditi kao vozač. Bio sam iznenađen pozivom, a moja majka se mnogo obradovala, to mi je bila rođendanska želja. Konačno sam dobio posao, posle dužeg vremena, tako da se čekanje ispaltilo. Od kada se vanredno stanje završilo izgubio sam svaku nadu da ću pronaći posao, budući da je svuda kriza, ali sam imao sreće. Danas mi je prvi dan na poslu, tako da se radujem tome, a uz ovaj posao ću bolje upoznati Beograd", kaže Nikolaj Radev za Espreso.co.rs

foto: Printskrin: RTS

Pun entuzijazma, ispričao je kako je pored posla, promenio i mesto stanovanja, pa sada sa majkom živi u Velikom Mokrom Lugu.

Više nismo u Malom Mokrom Lugu već smo se preselili u Veliki Mokri Lug tako da smo se snašli za stan, pa više ne moramo da brinemo oko smeštaja. To nam je predstavljalo pravu noćnu moru jer nisam imao svoje primanje već smo živeli od mamine socijalne pomoći i za stanarinu su nam pomagali ljudi dobre volje, te zahvaljujući njima nismo završili na ulici", priča Radev.

Na pitanje gde se sada nalazi automobil koji im je u bukvalnom smislu bio zamena za dom, sagovornik Espresa kaže, da je automobil u voznom stanju i da je blizu njihovog doma parkiran.

foto: Luka Stojanović

Automobil je u voznom stanju, pa kada smo krenuli sa Autokomande, stvari smo prebacili u Mali Mokri Lug jer smo tamo stanovali privremeno, čim sam našao posao, pronašli smo adekvatan stan i sada je automobil u Velikom Mokrom Lugu ispred zgrade parkiran", objašnjava Radev.

Podsetimo, Lidija i Nikolaj su dospeli u žižu javnosti početkom godine jer je sve šokirala priča o životu u automobilu ovo dvoje ljudi. Naime, ceo njihov život je stao u taj automobil koji je prilično star.

Inače, Lidija je radila u Nacionalnom teatru u Bugarskoj i kada su tamo ostali bez stana, došli su u Beograd. Ovde imaju imovinu, međutim, potrebno im je da unajme advokata kako bi tu imovinu povratili, ali za njegovo angažovanje nemaju novca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.