AKO PRIPADATE OVOJ GRUPI LJUDI, ZA VAS U AVIONU VAŽE POSEBNA PRAVILA Nema hrane, maske su obavezne, imate samo vodu
ilustracija, Foto: Stefan Jokić

dezinfikovanje na maksimum

AKO PRIPADATE OVOJ GRUPI LJUDI, ZA VAS U AVIONU VAŽE POSEBNA PRAVILA Nema hrane, maske su obavezne, imate samo vodu

"Er Srbija" avioni će biti potpuno dezinfikovani

Objavljeno:

Većina aviokompanija počinje sa letovima do 15. juna, a "Er Srbija" je objavila pravila koja će važiti u avionima. Srednji red neće biti prazan, distanca će se poštovati, rukavice su poželjne, a maske obavezne

Od 21. maja "Er Srbija" ponovo počinje da leti, od 6. juna kreću letovi za NJujork, a ukoliko se ukinu ograničenja putovanja u EU od 15. juna nacionalna aviokompanija će povećati broj letova.

"Er Srbija" avioni će biti potpuno dezinfikovani, a opremljeni su HEPA filterima kojima se kontroliše protok i prečišćava vazduh.

- Bezbednost putnika i članova posade je na prvom mestu - izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor "Er Srbije".

Usluga na letu biće pojednostavljena, a to podrazumeva minimalan kontakt sa stjuardesama. za početak, biće uklonjeni svi časopisi i brošure iz pretinca koji ispred sedišta putnika. Stjuardese više neće služiti hranu.

Nema brošura, a stjuardese mogu samo da se posmatraju.

- Biće služena samo voda, da bi se sprečilo često skidanje maske i smanjio rizik od prenošenja virusa - piše u saopštenju ove kompanije.

Tačnije, hrana će biti služena samo na letovima za Njujork, koji će biti pokrenuti 6. juna. Hrana je i do sada služena samo za retke destinacije, dok je za većinu doplaćivana.

Putnici će dobijati vodu, a hranu samo ka Njujorku.

Distanca prilikom čekiranja će morati da se poštuje. Dobra vest za penzionere je da će stariji od 65 godina imati prednost prilikom ukrcavanja u avion, a to neće morati dodatno da plate. Da se ne bi stvarale gužve porodice će moći da se čekiraju za let putem namenskih šaltera.

"Er Srbija" će od 21. maja do 14. juna organizovati ograničen broj letova za London, Frankfurt, Cirih i Beč. Od 29. maja počinje postupno obnavljanje letova do destinacija u regionu: LJubljane, Podgorice, Tivta, Banjaluke, Sarajeva i Skoplja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.