BOŠKO I ADMIRA BILI SU SARAJEVSKI ROMEO I JULIJA: Ubili ih zagrljene, OVO JE PRAVA ISTINA O NJIHOVIM DŽELATIMA
Boško Brkić i Admira IsmićBoško Brkić i Admira Ismić, Foto: Fond za humanitarno pravo

STRAŠNa tragedija

BOŠKO I ADMIRA BILI SU SARAJEVSKI ROMEO I JULIJA: Ubili ih zagrljene, OVO JE PRAVA ISTINA O NJIHOVIM DŽELATIMA

Medijima je plasirano da su ubijeni sa srpske strane

Objavljeno:

Srbin Boško Brkić i Bošnjakinja Admira Ismić, sarajevski Romeo i Julija, poginuli su 18. maja 1993. godine, dok su pokušavali da pobegnu iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine.

Ovaj par, različite nacionalnosti, ubijen je snajperskim hicem na Vrbanja mostu, a slika njihovih mrtvih tela, kako zagrljeni leže obišla je svet.

Njihova zagrljena tela nedelju dana su ležala na ničijoj zemlji. Ni Unprofor nije smeo ili nije hteo da ih evakuiše. Učinila je to Vojska Repubike Srpske. Admira i Boško sahranjeni su u Republici Srpskoj, da bi nakon rata njihova tela bila prenesena na sarajevsko groblje "Lav".

Za njihovo ubistvo niko nije odgovarao.

Njihovo ubistvo bilo je pripisivano pripadnicima Vojske Republike Srpske sve do iskaza Tužilaštvu Sarajevskog kantona bivšeg operativca bošnjačke tajne službe AID Edina Garaplije, koji je rekao da su "sarajevskog Romea i Juliju" 18. maja 1993. godine ubili pripadnici tajne muslimanske terorističke jedinice "Ševe".

Garaplija je za ovo ubistvo optužio Nedžada Herendu, koji je neko vreme bio šef "Ševa", te pripadnika ove jednice Dragana Šošića, pisali su mediji.

- Medijima je plasirano da su ubijeni sa srpske strane. Herenda je bio precizan i rekao je da su se on i Dragan nalazili na prostoru bivše zgrade "Steleksa", odnosno Elektrotehničkog fakulteta. Zamaskirani, sa te pozicije gađali su ih na mostu kad su mladić i devojka pokušali da pređu na stranu Republike Srpske - naveo je Garaplija 2002. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.