Predstavnici kosovskih Albanaca osuđuju izgradnju crkve u Batajnici koja nije ni blizu grobnice o kojoj govore
Foto: Printscreen/Google Maps

lov u mutnom

Predstavnici kosovskih Albanaca osuđuju izgradnju crkve u Batajnici koja nije ni blizu grobnice o kojoj govore

Predstavnici kosovskih Alabanaca i telo koje oni nazivaju "Ministarstvo inostranih poslova Republike Kosovo" navode kako je na lokaciji gde se gradi crkva u Batajnici bila masovna grobnica s telima kosovskih Albanaca.

Objavljeno: 23:05h

Predstavnici kosovskih Albanaca iz takozvanog Ministarstva inostranih poslova Kosova osudili su izgradnju pravoslavne crkve u Batajnici kod Beograda, u blizini lokacije gdje je, kako se navodi, bila masovna grobnica u kojoj su pronađena tijela kosovskih Albanaca.

Masovna grobnica o kojoj je reč nađena je u blizini sedišta Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) "13. maj". Tu je iskopano više od 700 leševa kosovskih Albanaca, među kojima je bilo i sedamdeset petoro dece.

Otkrivanje ovog nedela počelo je kada je u Dunavu u blizini Kladova isplivala hladnjača sa osamdeset tri leša i tri glave, koje su pripadnici SAJ potopili u Dunav.

foto: MUP Srbije

Crkva koja se gradi u Batajnici nalazi se oko 5 kilometara daleko od mesta gde su bili ukopani posmrtni ostaci Albanaca ubijenih na Kosovu 1999. To mesto zaslužuje da bude obeleženo spomenikom, ali ne može se dovoditi u vezu gradnja crkve u novoizgrađenom stambenom naselju koje se nalazi nekoliko kilometara daleko sa nekakvim nepoštovanjem prema žrtvama ratnog zločina.

Predstavnici takozvanog Ministarstva inostranih poslova Kosova love u mutnom i dižu buku oko stvari koje nemaju veze jedne sa drugim, niti se nalaze u neposrednoj blizini. Crkvu koja se gradi sagradili su stanovnici naselja Šangaj, mahom izbeglice iz Hrvatske i pravoslavni Romi za svoje duhovne potrebe, a ne da bi nekoga vređali.

Za to vreme, u takozvanoj Republici Kosovo svakodnevno kosovski Albanci skrnave srpske crkve i neće se nikada izviniti za to.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.