PONOVO OTVORENA COVID BOLNICA U VRANJU Buknula korona, 52 nova pacijenta za samo 1 dan, svi zaraženi kod privatnika
ilustracija, Foto: EPA/NEIL HALL / POOL, Ilustracija

alarmantno

PONOVO OTVORENA COVID BOLNICA U VRANJU Buknula korona, 52 nova pacijenta za samo 1 dan, svi zaraženi kod privatnika

Težu kliničku sliku ima šest pacijenata

Objavljeno: 19:14h

Zbog porasta broja novoobolelih u Vranju ponovo je aktivirana kovid 2 bolnica, koja je bila zatvorena krajem aprila, a od subote su primljena 52 pacijenta, objavio je danas RTS.Direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić izjavila je za RTS da su to većinom kontakti radnika dve privatne firme.

Težu kliničku sliku ima šest pacijenata, dok su ostali pozitivni na korona virus sa lakšom kliničkom slikom ili bez simptoma.

Povećan je i broj testiranih, pre svega kontakata radnika dva preduzeća, za proizvodnju nameštaja i obuće.

Zbog hospitalizacije pacijenata nužno je ponovno otvaranje kovid bolnice u zgradi Hirurgije koja je privremeno zatvorena 30. marta, potvrdio je za Novosti gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Novooboleli su uglavnom radnici jedne privatne fabrike nameštaja, članovi njihovih porodica i kontakti. Kod četiriosobe dijagnostifikovana je upala pluća u početnoj fazi dok su ostali pacijenti sa blažom kliničkom slikom.

Iz Štaba za vanredne situacije apeluje se na građane da koriste maske i budu oprezni, a inspekcija je već pojačala kontrole poštovanja mera prevencije u ugostiteljskim i prodajnim objektima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.