SRBIJA NA OVO TREBA DA BUDE PONOSNA: Upravo je stigla velika POHVALA zbog izbeglica
Ne verujte osobama koje vam kažu suprotno, Foto: Printscreen / N1

čestitka

SRBIJA NA OVO TREBA DA BUDE PONOSNA: Upravo je stigla velika POHVALA zbog izbeglica

Izbeglice se, istovremeno, upozoravaju da, iako se restrikcije kretanja postepeno ukidaju, imaju na umu da opasnost od virusa COVID-19

Objavljeno:

Predstavništvo Agencije UN za izbeglice (UNHCR) u Srbiji pozitivno je ocenilo ponašanje izbeglica u Srbiji tokom epidemije korona virusa i pozvalo ih da nastave da slede smernice nadležnih organa kako bi očuvali i svoje zdravlje i zdravlje svojih porodica.

"Čestitamo vama i nadležnim organima u Srbiji što ste omogućili da se do sada ni u jednom centru za azil i prihvatno/tranzitnom centru u zemlji ne pojavi infekcija virusom COVID-19. Molimo vas da nastavite da dajete sve od sebe da biste vi i drugi stanovnici centara ostali bezbedni i zdravi, tako što ćete i nadalje ograničiti na minimum svoje kretanje van centara", kaže se u saopštenju Predstavništva UNHCR-a.

Izbeglice se, istovremeno, upozoravaju da, iako se restrikcije kretanja postepeno ukidaju, imaju na umu da opasnost od virusa COVID-19 u Srbiji nije nestala i apeluje na njih da nastave da sprovode sve preventivne mere koje "sugerišu državni organi Srbije, agencije Ujedinjenih nacija i njihovi partneri".

U saopštenju se takođe ukazuje da izbeglice koje se nalaze u Srbiji moraju da imaju na umu i da su granice svih zemalja u okruženju Srbije - članica Evropske unije i onih koje još to nisu, i dalje potpuno zatvorene.

"Ne verujte osobama koje vam kažu suprotno, jer su to verovatno krijumčari koji bezobzirno pokušavaju da iskoriste vas, vaš položaj i vaše snove", poručuje Predstavništvo UNHCR-a izbeglicma u Srbiji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.