PITALI SU VUČIĆA DA PROKOMENTARIŠE ZADRŽAVANJE VLADIKE JOANIKIJA: Ima važnu poruku, pominje SPC
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vladika Joanikije, Foto: EPA/Koča Sulejmanović, Printscreen

zabrinut

PITALI SU VUČIĆA DA PROKOMENTARIŠE ZADRŽAVANJE VLADIKE JOANIKIJA: Ima važnu poruku, pominje SPC

Istakao je da Srbija nema izbora i da će, u granicama u kojima može, biti uvek uz svoj narod i crkvu

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da ne razume razloge ovolikog zadržavanja vladike Joanikija I sveštenika SPC u Crnoj Gori.

Vučić je, upitan da prokomentariše situaciju u Crnoj Gori, hapšenje vladike i sveštenika, nasilje policije I nad decom, rekao: "Naš položaj je težak. Ne smete da se mešate u unutaršnje stvari druge države, a, s druge strane, u pitanju je SPC i jedan deo našeg naroda. Oni moraju da znaju da mi ne razumemo razloge ovolikog zadržavanja vlade i sveštenika i zato sam zajedno sa patrijarhom Irinejem zamolio i izrazio uverenje da će vlasti u Crnoj Gori to razumeti".

Istakao je da Srbija nema izbora i da će, u granicama u kojima može, biti uvek uz svoj narod i crkvu, a sve drugo što bi komentarisao, kako je dodao, izlazilo bi iz tih okvira.

Podsetio je da nije bilo policijske intervencije u Srbiji ni kada su se tokom policijskog sata ljudi sakupljali iz najglupljih razloga, a kada su se skupljali ispred Predsedništva i protestovali protiv njega, nije ih, kaže, čak ni zamolio da odu, a da se ne govori o policijskoj intervenciji.

Upitan za tekst na Al Džaziri u kojem je optužen i on i država Srbija da vode biološki rat protiv Crne Gore, konstatovao je da na takve fantastične floskule nema šta da se odgovara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.