RADNICA VRTIĆA U VLASOTINCU KOJA IMA KORONU OTVORILA DUŠU: Bila sam 15 minuta na poslu pre nego što sam to saznala
Ilustracija, Foto: Profimedia

STRAŠNO!

RADNICA VRTIĆA U VLASOTINCU KOJA IMA KORONU OTVORILA DUŠU: Bila sam 15 minuta na poslu pre nego što sam to saznala

Ona je na poslu, do dobijanja rezultata da je pozitivna na korona virus, provela 15 minuta

Objavljeno:

Sestra na preventivi u Predškolskoj upravi u Vlasotincu, koja je tek kada je došla na posao saznala da je zaražena korona virusom, kaže da je primila samo jedno dete i roditelja, od kojeg je uzela neophodnu dokumentaciju.

Ona je, navodno, dok nije saznala da je pozitivna na koronu na poslu je provela svega 15 minuta, pre nego što su joj javili rezultat testa.

I dalje nema nikakve simptome i nalazi se u kovid-bolnici u Leskovcu. Bila je testirana minule subote, sa još 43 kolega, ali je pometnja nastala zato što su im rezultati testiranja saopšteni tek kada su došli na posao.

- Sa kolegama sam prethodne dve nedelje radila na sređivanju vrtića i pripremama za povratak dece. Svi sa kojima sam radila i bila u kontaktu su negativni, jer smo poštovali mere zaštite. Niko u mojoj porodici nije bio pozitivan, tako da ne znam kako sam se inficirala - priča ova žena.

Navodi da je potresena prozivkama da je ugrozila zdravlje dece.

- Imala sam skafander, masku, vizir, rukavice i primila sam samo jedno dete, odnosno dete i roditelja koji mi je predao predviđenu dokumentaciju. Koleginice na ulazu su im beskontaktnim toplomerom izmerile temperaturu, tako da ja nisam imala nikakav dodir s njima. Kada su mi javili da sam pozitivna otišla sam kući, izolovala se i čekala da dođe Hitna pomoć, koja me je odvezla za Leskovac. Nemam nikakvu terapiju jer su mi svi nalazi dobri, jedino pijem vitamine - kaže ona i dodaje da su koleginice odmah dezinfikovale čitav prostor i da je vrtić nastavio sa radom.

Direktorka PU Snežana Filipović, rekla je da su deca koja su u ponedeljak krenula u vrtić nastavila su da dolaze. U međuvremenu je, kaže, testirano svih 90 zaposlenih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.