SRPSKI LEKARI SPASILI ŽIVOT ČUVENOM HOLANDSKOM BIZNISMENU: Prvi zaraženi virusom iz Zrenjanina im se ovako odužio!
Za medicinske radnike, lekare i sestre u Novom Sadu i Zrenjaninu imam samo reči hvale, Foto: Privanta arhiva

koronavirus

SRPSKI LEKARI SPASILI ŽIVOT ČUVENOM HOLANDSKOM BIZNISMENU: Prvi zaraženi virusom iz Zrenjanina im se ovako odužio!

To je samo humana, ljudska dužnost i nikakvu dilemu nisam imao

Objavljeno: 08:12h

Direktor belgijske kompanije koja u Zrenjaninu ima svoje proizvodne pogone, 45-godišnji Roel Elfrink (na slici) iz Holandije, jedan je od prvih zaraženih virusom kovid 19 u Srbiji i prvi u gradu na obalama Begeja.

Ovaj ozbiljni biznismen pristao je da ispriča kako se sve zbilo, uz insistiranje da sebe ne smatra herojem zbog toga što je, nakon potpunog izlečenja od virusa korona, dao krvnu plazmu. Učiniće to i ponovo, kada se stvore uslovi.

- To je samo humana, ljudska dužnost i nikakvu dilemu nisam imao, baš kao što ni za vreme bolesti nisam razmišljao o smrti, niti se bilo čega uplašio - kaže Roel.

Virusom se zarazio početkom marta, kada je sa osmoro prijatelja bio na skijanju u Austriji.

- Kada smo bili tamo, uopšte se nije pominjala korona, načuli smo da je bio samo jedan slučaj, a dan nakon mog povratka u Zrenjanin saznao sam da se virus raširio i da je celo to selo gde smo boravili zatvoreno - nastavlja priču Roel Elfrink.

Kao prve simptome osetio je blagu temperaturu i kašalj i odmah se javio u zrenjaninsku bolnicu, gde mu je urađen test i potvrđeno da je zaražen.

Ležao je na infektivnom odeljenju zrenjaninske bolnice, a onda je, s obzirom na blage simptome, pušten u dvonedeljnu kućnu izolaciju, gde mu se stanje iznenada pogoršalo, pa je prebačen u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

- Za medicinske radnike, lekare i sestre u Novom Sadu i Zrenjaninu imam samo reči hvale, veoma požrtvovani i svom poslu posvećeni ljudi, a mi pacijenti smo im u tim, nimalo lakim danima, bili prioritet - nastavlja čovek koji zbog posla već tri godine živi u Zrenjaninu.

Nakon dve nedelje u bolničkoj postelji, na sreću bez respiratora, Roel je, posle dva negativna testa, otpušten kao izlečen. Među prvima je na teritoriji Vojvodine dao krvnu plazmu.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.